Maskvoje tūkstančiai demonstrantų protestavo prieš V. Putiną

Keli tūkstančiai žmonių

Žygiuodami per Maskvos centrą protestuotojai skandavo „Viens, du trys, Putinai, išeik!“, „Rusija be Putino“, „Navalną - į merus“.<br>AP
Žygiuodami per Maskvos centrą protestuotojai skandavo „Viens, du trys, Putinai, išeik!“, „Rusija be Putino“, „Navalną - į merus“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 12, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:54 PM

Kovos su korupcija aktyvisto, tinklaraštininko Aleksejaus Navalno vadovaujamos protesto akcijos „Maršas prieš budelius“ tikslas buvo paremti 12 aktyvistų, kurie buvo apkaltinti smurtu per opozicijos mitingą praėjusiais metais, ir kalinamiems aktyvistams.

Žygiuodami per Maskvos centrą protestuotojai skandavo „Viens, du trys, Putinai, išeik!“, „Rusija be Putino“, „Navalną - į merus“.

Kai kurie šmaikštuoliai skandavo „Liudmila be Putino“ - tai buvo užuomina apie netikėtą V. Putino paskelbimą, kad jis po 30 santuokos metų skiriasi su žmona Liudmila.

Demonstracijoje dalyvavo 7-10 tūkst. žmonių, pranešė AFP korespondentai, o policija nurodė, kad dalyvių buvo 5 tūkstančiai.

Stebint didelėms policijos pajėgoms, drauge su A.Navalnu tarp liberalų ir kairiųjų aktyvistų žygiavo kiti garsūs rusai, tarp jų - buvęs premjeras Michailas Kasjanovas, kuris dabar yra opozicijos lyderis, ir poetas Dmitrijus Bykovas.

21 metų studentė Anastasija Jurijeva sakė, kad prie demonstracijos prisidėjo norėdama pareikalauti laisvės 12-ai aktyvistų, kaltinamų smurtu per mitingą, kuris įvyko V.Putino inauguracijos trečiai kadencijai išvakarėse pernai gegužę.

Trečiadienio demonstracija, kuri sutapo su nacionaline švente - Rusijos diena, įvyko po to, kai V. Putinas antradienį vakare apkaltino JAV remiant opoziciją prieš jį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.