Naujas N. Maduro taikinys - Kolumbijos prezidentas

Venesuelos vyriausybė eina velionio Hugo Chavezo pramintu keliu – dėl visų šalies nesėkmių kaltina jėgas užsienyje, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis BBC ir AP informacija.

N. Maduro retorika mažai tesiskiria nuo velionio prezidento H.Chavezo.<br>AP
N. Maduro retorika mažai tesiskiria nuo velionio prezidento H.Chavezo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 8:19 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:37 PM

H. Chavezą po jo mirties šių metų kovą prezidento poste po iki šiol prieštaringai vertinamų rinkimų pakeitęs Nicolas Maduro kone linksminasi.

Iš pradžių dėl H. Chavezo mirties jis apkaltino JAV, neilgai trukus Amerikos prezidentą Baracką Obamą pavadino „didžiuoju velnių vadu”.

Regis, antruoju pagal svarbą N.Maduro taikiniu yra tapusi Kolumbija. Venesuelos, kurios ekonomika pastaraisiais mėnesiais itin nusilpusi, lyderis gegužės pradžioje pareiškė, kad į jo gyvybę kėsinasi buvęs Kolumbijos prezidentas Alvaro Uribe.

Esą pastarasis veikia kartu su Venesuelos dešiniųjų opozicija. „A. Uribe – žudikas”, – tuomet pareiškė N. Maduro.

Dabar nuo žodžių pereita prie veiksmų – bent jau oficialiai. Karakasas paskelbė apie devynių Kolumbijos kovotojų, kurie esą rezgė sąmokslą nužudyti N. Maduro, sulaikymą.

Vidaus reikalų ministras Miguelis Rodriguezas paskelbė, kad kolumbiečiams buvo įsakyta atvykti į Karakasą ir įvykdyti užduotį.

Savo ruožtu N. Maduro tinkle „Twitter” pridūrė, kad jo „vyriausybė susidūrė su fašistinės dešinės, remiamos grupuočių Kolumbijoje, sąmokslu”.

Visi sulaikyti kolumbiečiai yra įvardijami, o jiems esą vadovavo garsus sukilėlių lyderis Jose Maria Barrera, geriau žinomas kaip Chepe.

M. Rodriguezo teigimu, pas sulaikytuosius rasta ginklų, šaudmenų ir Venesuelos armijos uniformų kopijų.

Socializmo idėjomis besivadovaujanti Venesuela pastarosiomis savaitėmis atsidūrė ties hiperinfliacijos riba. Šalyje, kurioje stinga net muilo ir tualetinio popieriaus, vartojimo kainos per 5 šių metų mėnesius išaugo net 19,4 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.