Kinija atsisakė komentuoti JAV informanto E. Snowdeno pareiškimą

Kinija ketvirtadienį atsisakė būti įtraukta į skandalą dėl JAV sekimo programos ir tai paviešinusio amerikiečio, kuris dabar yra Honkonge. Šaltinis teigė, kad Pekinas nenori statyti į pavojų pastaruoju metu pagerėjusių santykių su Vašingtonu, skelbia „Reuters“.

Be to, E. Snowdenas trečiadienį sakė laikraščiui „South China Morning Post“, kad JAV programišiai nuo 2009 metų įsilaužia į kompiuterių tinklus Honkonge ir žemyninėje Kinijoje.<br>AP
Be to, E. Snowdenas trečiadienį sakė laikraščiui „South China Morning Post“, kad JAV programišiai nuo 2009 metų įsilaužia į kompiuterių tinklus Honkonge ir žemyninėje Kinijoje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 13, 2013, 5:48 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:54 PM

Praėjusią savaitę JAV nacionalinio saugumo agentūros darbuotojas Edwardas Snowdenas informavo britų laikraštį „The Guardian“ ir „Washington Post“ apie agentūros programas, kuriomis tikrinami „Google Inc“ ir „Facebook Inc“ bei kitų bendrovių duomenys.

Be to, E. Snowdenas trečiadienį sakė laikraščiui „South China Morning Post“, kad JAV programišiai nuo 2009 metų įsilaužia į kompiuterių tinklus Honkonge ir žemyninėje Kinijoje.

„Mes esame matę panašių pranešimų, tačiau apgailestauju, tačiau negaliu jums pateikti informacijos šiuo klausimu“, - per spaudos konferenciją sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying.

Tai buvo pirma oficiali Kinijos reakcija.

„Kinija nesiims dabar jokios aiškios pozicijos“, - sakė su Kinijos valdžia susijęs šaltinis ir pažymėjo, kad Kinijos ir JAV prezidentai mažiau nei prieš savaitę dalyvavo sėkmingame viršūnių susitikime.

„Kinija šiame etape nesikiš ir palauks, kaip viskas vyks toliau, - „Reuters“ sakė šaltinis, kuris nenorėjo atskleisti tapatybės. - Kinija susilaikys nuo griežtų žodžių prieš JAV. Amerikiečiai ir likęs pasaulis jau ir taip kritikuoja JAV“.

Chva Čuning taip pat atsisakė komentuoti galimos ekstradicijos prašymą iš JAV ar E. Snowdeno veiksmus dėl prieglobsčio Honkonge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.