Argentinoje per traukinių avariją žuvo trys ir buvo sužeisti dar 155 žmonės

Avarijos vietoje buvo susirinkę ir šoko ištikti artimieji.

Avarijos vietoje buvo susirinkę ir šoko ištikti artimieji.<br>AP
Avarijos vietoje buvo susirinkę ir šoko ištikti artimieji.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 14, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:23 PM

Ketvirtadienio avarija įvyko Sarmiento linijoje netoli Kastelaro stotelės, maždaug 30 km į vakarus nuo Argentinos sostinės, kai keleivinis traukinys susidūrė su stovėjusiu tuščiu traukiniu.

Tą geležinkelio liniją eksploatuojanti kompanija pranešė, jog dar neaišku, kokia buvo 7 val. 7 min. (13 val. 7 min. Lietuvos laiku) įvykusios avarijos priežastis, bet nurodė, kad traukinys dideliu greičiu pravažiavo pro „įspėjimo“ signalą sumažinti greitį ir tris „pavojaus“ signalus sustoti.

„Išgirdau didelį triukšmą, visi pradėjo kristi, žmonės buvo ištikti šoko ir verkė“, - pasakojo 26 metų keleivė, prisistačiusi Lida.

Dešimtys greitosios pagalbos automobilių, gelbėtojai ir savanoriai atvyko į avarijos vietą padėti sužeistiesiems. Gelbėjimo operacija buvo baigta po keturių valandų.

Avarijos vietoje buvo susirinkę ir šoko ištikti artimieji.

„Pažiūrėkit, prašom, pažiūrėkit, jo vardas yra Manuelis Tolaba, 29 metų amžiaus, juk turi būti kažkoks sąrašas“, - su kūdikiu ant rankų prašė Alicia Castro, kuri ieškojo savo svainio.

Vidaus reikalų ir transporto ministras Florencio Randazzo sakė, jog eismas bus sutrikęs 24 valandas, „kad būtų galima vykdyti nuodugnų tyrimą“.

„Norime neabejotinai žinoti, ar tai buvo nusikaltimas, ar nelaimingas atsitikimas“, - pridūrė ministras, kuris sakė, kad traukinyje buvo įrengti nauji stabdžiai.

Tačiau profesinės sąjungos atstovo Danielio Ferrari pareiškime sakoma, kad problemų dėl to traukinio buvo jau pusmetis.

Mašinistas, kuris buvo sužeistas ir nuvežtas į ligoninę, kol kas nieko nekomentavo.

Sarmiento geležinkelio linijoje, kuri jungia sostinės vakarinius priemiesčius su centru, 2012 metų vasarį įvyko viena didžiausių traukinių avarijų per Argentinos istoriją – žuvo 51 ir buvo sužeista dar daugiau kaip 700 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.