Australijos premjerė radijo eteryje turėjo įrodinėti, kad jos draugas – ne gėjus

Australijos radijo stoties 6PR laidų vedėjui Howardui Sattleriui interviu su ministre pirmininke Julia Gillard kainavo darbo vietą. Vedėjas buvo atleistas iš darbo, nes paklausė premjerės, ar jos vaikinas – ne gėjus, praneša Nickas Galvinas portale smh.com.au.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 5:01 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:48 PM

Interviu truko 20 minučių. H. Sattlerio pašnekovė atsakė į galybę klausimų apie „lyčių karus“ su liberalu Tony Abbottu, savo ateistines pažiūras ir asmeninį gyvenimą. Tačiau paskutinis vedėjo klausimas premjerę šokiravo. Jis pasiūlė jai „išsklaidyti mitus, kvailus juokelius ir užuominas“ ir iškėlė klausimą apie artimo premjerės draugo, išsiskyrusio trijų vaikų tėvo Timo Mathiesono seksualinę orientaciją.

„Timas – gėjus?“ - tiesiai paklausė H. Sattleris. „Na, tai absurdas“, - mandagiai atsakė ministrė pirmininkė. „Bet jis turi būti gėjus! Juk jis kirpėjas!“ - nenusileido vedėjas, pridurdamas, kad tai ne jo išsigalvojimas, o gandai.

J. Gillard į tai atsakė, kad būtų keista įtarti homoseksualumu visus šitos profesijos atstovus. Tuomet H. Sattleris paprašė įrodyti, kad jos vaikinas – ne gėjus. „Ne, ir visgi, ar tarp jūsų yra heteroseksualūs santykiai? Tai viskas, ko aš klausiu!“ - spaudė jis. Galiausiai moteriai teko tiesiai pasakyti, kad taip, jie gyvena kartu, kaip pora.

Kai kurie visuomenės veikėjai ir H. Sattlerio kolegos jau išreiškė savo pasipiktinimą dėl incidento. Komisarė lytinės diskriminacijos klausimais Elizabeth Broderick pareiškė, kad klausantis tokio interviu peršasi mintis, jog moterims į didžiąją politiką nėra ko lįsti. „Aš noriu, kad merginos ir jaunos moterys žinotų, jog aktyviai įsitraukus į visuomeninį gyvenimą joms neteks patirti tokių „tardymų“, su kokiu ką tik susidūrėme“, - sakė ji.

Radijo laidų vedėjo Derryno Hincho nuomone, J. Gillard su H. Sattleriu elgėsi dar pernelyg mandagiai – ji turėjo teisę trenkti jam antausį.

Radijo stoties savininkai, išnagrinėję interviu, nustatė, kad klausimai, kuriuos uždavė H. Sattleris, buvo nepagarbūs ir nebuvo susiję su politiniais debatais. Vedėjas buvo laikinai nušalintas nuo tarnybos, o netrukus atleistas. Kompanijos vadovybė atsiprašė J. Gillard ir jos draugo T. Mathiesono. Jie susipažino grožio salone. Poros artimi santykiai trunka jau septynerius metus.

67 metų H. Sattleris, išgirdęs apie atleidimą iš darbo, pasakė, kad radijo stočiai atidavė 28 metus ir atnešė jai daug naudos. „Aš neprašau duoti man medalio ar ko nors panašaus, bet tikėjausi, kad galėsiu padaryti dar daug gero šitam radijui“, - prisipažino jis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.