Britanijoje sulaikytas keturis žmones mečetėje subadęs įtariamasis

Didžiojoje Britanijoje mečetėje Birmingemo mieste buvo subadyti keturi žmonės, įskaitant policijos pareigūną, praneša BBC. Sulaikytas įtariamasis kaltinamas pasikėsinimu nužudyti.

Incidentas įvyko per paskutines šeštadienio vakaro pamaldas.<br>EPA-ELTA
Incidentas įvyko per paskutines šeštadienio vakaro pamaldas.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 16, 2013, 3:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:42 AM

Pareigūnai į mečetę buvo iškviesti šeštadienį apie 23.00 val. vietos laiku (1.00 val. sekmadienį Lietuvos laiku). Policininkai rado tris žmones su durtinėmis žaizdomis ir įtariamasis dar sužeidė vieną pareigūną. Visi keturi nukentėjusieji yra ligoninėje, jų būklė stabili. 32-ejų metų įtariamasis sulaikytas. Manoma, kad jis kilęs iš Somalio.

Incidentas įvyko per paskutines šeštadienio vakaro pamaldas. Liudininkai teigia, kad užpuolikas pirmiausia nei iš šio nei iš to užpuolė ir subadė šalia sėdėjusį vyrą.

Pasak nacionalinės musulmonų organizacijos vadovo Mohammedo Shafiqo, vietos gyventojai mano, kad nusikaltimas buvo įvykdytas dėl asmeninių nesutarimų. Pareigūnai tiria visas versijas, bet atrodo, kad tai nėra neapykantos nusikaltimas. Policija į rajoną, kuriame įvyko incidentas, nusiuntė daugiau patrulių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.