V. Putino kišenėje – vogtas žiedas?

Reikėtų pasikonsultuoti su psichoanalitiku. Tokį patarimą JAV verslo magnatui Robertui Kraftui perdavė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kai amerikietis jį apkaltino brangaus žiedo vagyste, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AP informacija.

V. Putinas juokais kaltinamas pasisavinęs JAV verslininko žiedą.<br>„Reuters”
V. Putinas juokais kaltinamas pasisavinęs JAV verslininko žiedą.<br>„Reuters”
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2013, 8:25 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 10:30 AM

Kremlių išjudinęs triukšmas kilo praėjusią savaitę, kai verslininkas žurnalistams pareiškė, kad Rusijos prezidentas pasisavino 25 tūkst. JAV dolerių vertą jo žiedą, kurį saugo Kremliuje.

Tiesa, tai nutiko dar 2005 metais, kai R. Kraftas su verslininkų delegacija iš Jungtinių Valstijų viešėjo Sankt Peterburge ir ten susitiko su šalies lyderiu.

Amerikietiškojo futbolo komandos „New England Patriots” savininkas tuomet padavė V. Putinui žiedą, o šis jį įsidėjo į kišenę.

Tokie deimantais inkrustuoti žiedai įteikiami visiems žaidėjams, kai jų komanda tampa Nacionalinės futbolo lygos čempione. Nors iki šiol verslininkas tikino žiniasklaidą, kad žiedą Rusijos prezidentui dovanojo, praėjusį ketvirtadienį jis prabilo kitaip.

„Aš išsitraukiau žiedą ir parodžiau jį (V. Putinui), – per pokylį viename viešbutyje pasakojo R. Kraftas. – Jis tada jį užsimovė ir sako: „Galėčiau šiuo žiedu ką nors užmušti.” Aš patraukiau ranką, o jis įsidėjo jį į savo kišenę. Tada jį apsupo trys KGB vaikinai ir jie išėjo.”

Amerikietis taip pat pažymėjo, kad jį su žiedu siejo emocinis ryšys ir norėjo jį susigrąžinti.

Bet tada esą įsiterpė Baltieji rūmai ir perspėjo, kad JAV ir Rusijos santykiams bus naudingiau, jeigu jis sakys, jog žiedą padovanojo.

Sekmadienį V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas neigė, jog Rusijos lyderis pavogė žiedą, ir R. Krafto kaltinimus pavadino keistais.

„Tuomet, 2005-aisiais, aš stovėjau prezidentui už nugaros ir mačiau, kaip tas žiedas buvo jam įteiktas.

O tariamą spaudimą, kurį jis (R. Kraftas) esą patyrė, manau, reikėtų detaliai aptarti su psichoanalitikais, – kalbėjo D. Peskovas. – Tuo pat metu suprantu, kokį siaubingą skausmą dėl 2005 metų netekties jaučia šis džentelmenas. Prezidentas yra pasirengęs jam padovanoti kitą žiedą, kurį gali nupirkti už savo pinigus.”

Tą pačią dieną holdingo kompanijos „Kraft Group” atstovė Stacey James pridūrė, kad nereikėtų verslininko žodžių vertinti pernelyg rimtai.

„Tai humoristinė, anekdotinė istorija, kurią Robertas perpasakoja norėdamas pajuokauti. Jis džiaugiasi, kad jo žiedas yra Kremliuje, ir labai gerbia Rusiją bei jos lyderį V. Putiną”, – sakė S. James.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.