Ledkalniais garsėjanti Aliaska leipsta nuo karščio

JAV valstija Aliaska labiau garsėja savo miškais ir ledkalniais, o ne paplūdimiais, bet dėl šią savaitę kilusios karščio bangos gyventojai valandų valandas guli šalia vandens telkinių.

Aliaskos gyventojai deginosi, maudėsi ežeruose ir džiaugėsi karščio banga, kilusia praėjus vos mėnesiui po paskutinio sniego nutirpimo.<br>AP
Aliaskos gyventojai deginosi, maudėsi ežeruose ir džiaugėsi karščio banga, kilusia praėjus vos mėnesiui po paskutinio sniego nutirpimo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2013, 2:41 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:07 AM

Ankoridže, didžiausiame valstijos mieste, neseniai užfiksuota rekordinė 27 laipsnių Celsijaus temperatūra, o kitose Aliaskos dalyse dar karščiau - iki 36,7 laipsnio, rašo „Daily Mail“.

Nors daug žmonių džiaugiasi neįprasta šiluma, kiti kenčia karščiui nepritaikytuose namuose ir biuruose be oro kondicionierių.

Valstijos gyventojai deginosi, maudėsi ežeruose ir džiaugėsi karščio banga, kilusia praėjus vos mėnesiui po paskutinio sniego nutirpimo.

18-metis Jordanas Rollinsonas, vienas iš daugelio poilsiautojų, sakė: „Tai yra nuostabu, dar nesu matęs tokios vasaros.“

Kiti buvo ne tokie optimistiški. Ankoridžo gyventoja Lorraine Roehl sakė: „Ši temperatūra man nepakeliama. Nemėgstu karščio.“

Valstijos valdžia įspėja žmones, kad neišeitų iš namų nepasitepę kremu nuo saulės.

27 laipsnių temperatūra Ankoridže yra aukščiausia kada nors buvusi tokiu metų laiku. Netoli Makinlio kalno užfiksuota aukščiausia temperatūra Aliaskos istorijoje – 36,7 laipsniai.

Meteorologas Jeffas Mastersas sakė: „Tai yra didžiausia karščio banga Aliaskoje nuo 1969 metų.“

Karštis atėjo po kelių vėsesnių vasarų – Ankoridže didesnė nei 27 laipsnių temperatūra pastarąjį kartą buvo užfiksuota 2009 metais.

Ši karščio banga atnešė daug pelno parduotuvėms, siūlančioms vasarotojams skirtas prekes. „True Value Hardware“ parduotuvėje išpirkti visi ventiliatoriai, o purškalo nuo uodų parduodama penkis kartus daugiau nei įprastai.

Sinoptikai praneša, kad neįprastas karštis greitai baigsis – nuo trečiadienio oras turėtų pradėti vėsti.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.