S. Berlusconi pripažintas kaltu prostitucijos byloje

Buvęs Italijos ministras pirmininkas pralaimėjo prostitucijos byloje. Prokurorams pavyko įrodyti, kad Silvio Berlusconi mokėjo už seksą su nepilnamete prostitute per vakarėlius ir naudojosi savo, kaip politiko, įtaka. Teismas skyrė 7 metus nelaisvės ir uždraudė užimti valstybės tarnybos postą. Politiko advokatai ketina skųsti šį sprendimą.

S. Berlusconi patyrė pralaimėjimą, tačiau nesudeda ginklų. Jam liko dar dviejų instancijų teismai.<br>AP
S. Berlusconi patyrė pralaimėjimą, tačiau nesudeda ginklų. Jam liko dar dviejų instancijų teismai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2013, 7:33 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:52 AM

Byla Italijoje sulaukė didelio dėmesio, o prokurorė patyrė milžinišką spaudimą.

Prokurorė Ilda Boccassini, prašiusi buvusiam Italijos ministrui pirmininkui 76 metų S. Berlusconi skirti šešerių metų laisvės atėmimo bausmę byloje, kurioje jis buvo kaltinamas mokėjęs už lytinius santykius su nepilnamete, sulaukė grasinimų, įskaitant laišką su dviem kulkomis.

Jauna šokėja, kuriai, kaip teigiama, buvęs Italijos ministras pirmininkas S. Berlusconi mokėjo už seksą, per teismo posėdį gegužę tikino, kad 2010 metais melavo bylos tyrėjams. Taip ji mėgino padėti įtakingam Italijos turtuoliui.

Karima El-Mahroug, dar žinoma kaip Ruby, liudydama teisme teigė išgalvojusi erotinių S. Berluskonio vakarėlių detales. Ji liudijo S. Berlusconi padėjėjų Emilio Fede, Lele Mora ir Nicole Minetti, kaltinamų sąvadavimu, byloje.

S. Berlusconi dėl kaltinimų tariamai mokėjus už lytinius santykius su tuomet 17-mete šokėja Ruby buvo iškelta atskira byla. Ir buvęs premjeras, ir K. El-Mahroug kaltinimus neigė.

Merginai nėra metami jokie kaltinimai, ji abiejose bylose laikoma nukentėjusiąja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.