Vašingtonas ragina Rusiją sugrąžinti E. Snowdeną į JAV

Baltieji rūmai

Sekmadienį E. Snowdenas išvyko iš Honkongo į Maskvą.<br>AP
Sekmadienį E. Snowdenas išvyko iš Honkongo į Maskvą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-24 11:05, atnaujinta 2018-03-05 06:04

„Atsižvelgiant į mūsų intensyvesnį bendradarbiavimą po Bostono maratono sprogdinimų ir mūsų bendradarbiavimo su Rusija teisėsaugos klausimais istoriją - taip pat ir daugybės stambaus masto nusikaltėlių sugrąžinimą Rusijai, pastarosios vyriausybei paprašius - mes tikimės, kad Rusijos vyriausybė peržiūrės visas turimas galimybes išsiųsti p. Snowdeną atgal į JAV, kad stotų prieš teisingumą dėl nusikaltimų, kuriais yra kaltinamas“, - nurodė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovė Caitlin Hayden.

C. Hayden taip pat išreiškė nepasitenkinimą Honkongu, kuris leido E. Snowdenui išvykti iš šalies, „nepaisant teisiškai galiojančio JAV prašymo jį suimti ekstradicijai pagal JAV ir Honkongo Perdavimo sutartį“.

Sekmadienį E. Snowdenas išvyko iš Honkongo į Maskvą, nors Vašingtonas prašė jį suimti ir sugrąžinti į JAV. Honkongo pareigūnai nurodė, jog negavo visų su ekstradicijos prašymu susijusių dokumentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.