Almatos gatvėje sprogęs benzinvežis sukėlė didžiulį gaisrą (video)

Kazachstane, Almatoje, ketvirtadienio rytą sprogus benzinvežiui kilo didžiulis gaisras. Po sprogimo užsidegė daugiau kaip dešimt automobilių. Degantis benzinas tekėjo palei gatvę esančiais grioviais, iš artimiausių namų teko evakuoti gyventojus. Vienas namas vis dėlto užsidegė. Iš viršutinių jo aukštų gyventojus ugniagesiai evakavo kopėčiomis. Išdegė dvi namo laiptinės, ugnis pasiekė šeštąjį aukštą, rašo newsru.com.

Pasak mačiusiųjų, prospektu važiavęs benzinvežis susidūrė su visureigiu. Jis apvirto ir užsidegė. Ugnis persimetė į medžius, netoliese stovėjusias mašinas ir gyvenamąjį namą.<br>AP
Pasak mačiusiųjų, prospektu važiavęs benzinvežis susidūrė su visureigiu. Jis apvirto ir užsidegė. Ugnis persimetė į medžius, netoliese stovėjusias mašinas ir gyvenamąjį namą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-27 11:50, atnaujinta 2018-03-05 04:00

Sprogimas įvyko dviejų gatvių sankryžoje. Kitoje gatvėje užsiliepsnojo medžiai, šviesoforo stulpai, ugnis persimetė į gyvenamąjį aštuonių aukštų namą. Apdegė daugiau kaip dešimt automobilių, girdėjosi sprogimai.

Pagal vieną iš versijų, benzinvežio vairuotojas jo nesuvaldė ir įsirėžė į stulpą, tada cisterna apvirto. Pagal kitą versiją, nesuveikė stabdžiai. Pasak liudininkų, benzinvežis „Kamaz“ įsiveržė į keletą lengvųjų automobilių, užkabino troleibusą ir važiuodamas toliau įvažiavo į griovį, o tada sprogo.

Užsidegė vienas automobilio ratas, tada benzinvežis apsivertė. Įvykio liudininkai norėjo ištraukti vairuotoją, bet kabinos durys užsitrenkė. O tada nugriaudėjo pirmasis sprogimas.

Sudegusiame benzinvežyje liudininkai matė apanglėjusį vairuotojo kūną. Oficialiais duomenimis, kol kas tai vienintelė įvykio auka. Bet vienas liudininkas „Twitter“ rašo, kad žuvo ir šalia buvusios parduotuvės pardavėjas bei žmonės, buvę automobiliuose šalia benzinvežio.

Gaisro gesinimą apsunkino šalia stovinčių mašinų sprogimai. Įvykio vietoje buvo sutelktos visos ugniagesių ir kitų gelbėjimo tarnybų pajėgos. Buvo 14 ugniagesių automobilių, o įskaičiavus visas tarnybas – apie 40 automobilių ir apie 350 tarnybų darbuotojų. Gaisrą pavyko užgesinti.

Oficialūs gaisro nuostoliai – sudegė 8 automobiliai ir 20 butų. Oficialiai, vienintelė auka yra gyvas sudegęs benzinvežio vairuotojas. Žmonėms, kurių butai sudegė, pastatytas palapinių miestelis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.