E. Snowdenas negali išskristi iš Rusijos

JAV žvalgybos paslapčių

E. Snowdenas kol kas neįlipo į lėktuvą.<br>AP
E. Snowdenas kol kas neįlipo į lėktuvą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-06-27 19:33, atnaujinta 2018-03-05 03:31

„Snowdenas neturi galiojančių dokumentų. Dėl šios priežasties jis neskrenda nei į Kubą, nei kur nors kitur“, - sakė informuotas šaltinis valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“.

Ketvirtadienį E. Snowdenas vėl nepasirodė iš Maskvos į Havaną 10 val. 05 min. Grinvičo (13 val.05 min. Lietuvos) laiku išskridusiame „Aeroflot“ lėktuve, nors manoma, kad jis turėtų pasirinkti šį maršrutą.

Ekvadoro užsienio reikalų ministerijos aukšto rango pareigūnas trečiadienį paneigė valstybių paslaptis viešinančiame tinkle „WikiLeaks“ pasirodžiusią informaciją, kad Kitas išdavė E. Snowdenui kelionės dokumentą po to, kai JAV panaikino jo amerikietiško paso galiojimą.

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį pareiškė, kad dėl bėglio, JAV nacionalinio saugumo paslaptis nutekinusio Edwardo Snowdeno, nesikreipęs nei į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, nei į Kinijos vadovą Xi Jinpingą, nes tai esanti grynai teisinė problema.

B.Obama taip pat sakė, kad nepasinaudos JAV karinėmis pajėgomis perimti lėktuvui, kuriuo E.Snowdenas bandys išskristi iš Rusijos.

„Aš nevaikysiu lėktuvų, kad sučiupčiau 29-erių metų kompiuterinį įsilaužėlį“, - pareiškė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.