Pakistane išaiškinti lietuvio alpinisto žudikai

Pakistano žiniasklaida pranešė, kad jau nustatyti asmenys, dalyvavę alpinistų grupės, tarp kurių buvo ir lietuvis Ernestas Markšaitis, nužudyme. Tai 16 talibų kovotojų, visi – vietos gyventojai.

Žuvęs alpinistas E. Markšaitis (kairėje) ir gyvas likęs S. Damulevičius.<br>"Facebook"
Žuvęs alpinistas E. Markšaitis (kairėje) ir gyvas likęs S. Damulevičius.<br>"Facebook"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 12:31 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:56 AM

„Visi jie yra vietiniai. Dešimt iš jų yra Diamero slėnio gyventojai, trys yra iš Manšeros, o likusieji – iš Kohistano“, - portalas pakobserver.net cituoja policijos viršininką Usmaną Zakaria.

Kreipdamasis į žiniasklaidos atstovus, Gilgito Baltistano vyriausybės generalinis sekretorius Muniras Ahmadas Badini pabrėžė, kad tai – didelis pareigūnų, nenuilstamai dirbančių tiriant šią bylą, laimėjimas.

„Yra žinių, kad užpuolikai buvo apmokyti FATA ir turėjo ryšių su kai kuriomis uždraustomis kovotojų struktūromis“, - sakė jis.

Generalinis sekretorius gyrė Diamero pareigūnų profesionalumą. Siekiant nustatyti kovotojų buvimo vietą, pasitelkti net armijos sraigtasparniai. Kol kas jie nesulaikyti – manoma, kad yra išsiskirstę slėnyje grupelėmis po du ar tris.

Precedento neturintis nusikaltimas buvo įvykdytas birželio 22-osios vakarą 22 val.45 min. vietos laiku atokiame Šiaurės Pakistano Himalajų rajone. Talibano teroristai naktį nušovė 11 keliautojų, įsikūrusių bazinėje stovykloje. Tarp jų buvo ir lietuvis E. Markšaitis. Kitas ekspedicijoje dalyvavęs lietuvis Saulius Damulevičius žudynių išvengė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.