Psichikos negalią turinčios moters kalintojams talkino šunys ir smaugliai

Amerikiečiai pasibaisėję: ką tik nuskambėjus istorijai apie 10 metų rūsyje kalintas tris moteris, Ohajo valstijos teismą pasiekė panaši byla. Jos centre – sadistų pora ir moteris su mažamete dukterimi, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2013, 8:24 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:06 AM

Psichikos negalią turinti 29 metų Shannon Eckley ir jos penkiametė duktė į skriaudikų pinkles Ašlando mieste pakliuvo 2011-ųjų pavasarį ir buvo priversta jiems vergauti pusantrų metų – iki 2012-ųjų spalio.

Keturis vaikus auginantys sugyventiniai – 26 metų Jordie Callahanas ir 31 metų Jessica Hunt – savo aukoms buvo negailestingi. Pora apgyvendino jas rūsyje, neleisdavo praustis, mušdavo ir grasindavo užpjudyti savo augintiniais: šunimis, gyvatėmis ir skorpionais.

Moters kalintojai prieš aplinkinius vaidino geradarius, sakydami, kad priėmė Sh. Eckley į savo namus, nes ji neturėjo kur gyenti. Prieš tai moteris glaudėsi pas giminaičius.

Apie Ašlando darbininkų rajone vykusią dramą žinojo ir daugiau žmonių. Bet, užuot padėję atgauti laisvę moteriai, buvo kankintojų bendrininkai.

Prašėsi į kalėjimą

Modernios vergovės pavyzdžiu vadinama istorija į teisėsaugos akiratį pakliuvo atsitiktinai, kai vienoje parduotuvėje pareigūnai sulaikė moterį, bandžiusią pavogti šokolado batonėlį.

Policininkų nuostabai, vagilė pasiprašė uždaroma į kalėjimą, nes ją „skriaudė trys žmonės”.

Kai policija nuvyko patikrinti nurodytų skriaudikų, ją pasitikęs vienas įtariamųjų apkaltino sulaikytąją smurtu prieš savo 5-metę dukterį. Kaip įrodymas buvo pateiktas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip motina muša savo vaiką.

Sh. Eckley prisipažino skriaudusi dukterį ir už tai vasario mėnesį gavo 150 dienų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau atliko tik dalį jos, mat paaiškėjo, kad vaizdo įrašas buvo suklastotas – įtariamieji grasinimais privertė mušti vaiką ir tai nufilmavo.

Tad J. Callahanui ir J. Hunt nepavyks išsisukti. Jie buvo suimti, o praėjusią savaitę išgirdo federalinius kaltinimus dėl priverstinio darbo.

Grįžti suviliojo ledais

Drauge su jais už tą patį nusikaltimą bus teisiamas ir poros bičiulis – 33 metų Danielis J. Brownas. Jis kartą sulaikė sprukti bandžiusią Sh. Eckley ir įkalbėjo grįžti pas kankintojus pažadėjęs jai padėti.

Prieš teismą stojo ir 21 metų Dezerah Silsby. Ji esą atviliojo neįgalią moterį į J. Hunt ir J. Callahano namus pažadėjusi jai ledų.

Ištekėjusi, trejų metų vaiką auginanti ir antros atžalos besilaukianti D. Silsby neigė prisidėjusi prie neįgaliosios kankinimų.

Tačiau jai pateikti įtarimai dėl Sh. Eckley sužalojimo: esą ji akmeniu sužalojo aukai ranką, kad ši nueitų į ligoninę ir gautų nuskausminamųjų vaistų, kuriuos įtariamieji iš jos atėmė.

Šis scenarijus kartojosi ne kartą. 2011-aisiais J. Callahanas esą taip pat sužeidė akmeniu Sh. Eckley ranką ir nuvežė į ligoninę, kad ji gautų diazepamo. Vėliau sugyventiniai trankviliantus atėmė ir suvartojo patys.

Gyveno tarp vorų ir gyvačių

Byloje aprašyta, kad Sh. Eckley gyvenimo sąlygos buvo siaubingos.

Moteris su dukterimi gyveno rūsyje ir buvo priverstos miegoti tiesiog ant betoninių grindų.

Drauge su jomis gyveno ir iguana. Verge paversta amerikietė turėjo ją prižiūrėti ir šerti, kaip ir kitus poros augintinius – nuodingąją koralinę gyvatę, karališkąjį ir Birmos pitonus, skorpionus, vorus, driežus, daugybę šunų.

Kad Sh.Eckley neaptingtų, sugyventiniai ją auklėdavo smūgiais ir pažadais atiduoti ją savo smaugliams ir pitbulterjerams.

Kai reikėdavo vergę pasiųsti į parduotuvę pirkinių, J. Callahanas ir J. Hunt jos dukterį pasilikdavo namuose, kad motina nesugalvotų pasprukti. Mažametę kankintojai baugindavo laikydami prie veido gyvates. Savo įkaites jie sekdavo pro vaizdo kamerą.

Įtariamieji taip pat užvaldė priimtos moters banko sąskaitą ir jos gaunamas pašalpas naudojo savo reikmėms.

Tuo metu motina ir vaikas ne visada gaudavo valgyti, joms būdavo numetami likučiai. Kartą, kai abi buvo nevalgiusios visą dieną, skriaudikai davė moteriai lėkštę maisto ir liepė pašerti šunį.

Šeimininkai taip pat jai įteikdavo šviežių vaisių ir nurodydavo jais šerti iguaną, bet Sh. Eckley dukteriai buvo draudžiama jų net paragauti. Aukoms ne kartą teko tenkintis šunų ėdalu.

Nukentėjusioji teigė, kad norėjo pabėgti, tačiau sadistai ją sugavo ir nubaudė – išskuto jai ant galvos skiauterę ir žymekliu ant veido ir krūtinės užrašė žodžius „kekšė” ir „valkata”.

„Jų gyvenimo sąlygos buvo tiesiog nežmoniškos. Kankintojai elgėsi taip žiauriai, kad sunku suvokti. Jie siekė atimti iš jos žmogiškąjį orumą. Bet auka pamažu sveiksta”, – sakė teisininkas Steve’as Dettelbachas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.