Dėl slaptos informacijos nutekinimo pradėtas tyrimas prieš JAV generolą

Dėl informacijos apie slaptą kibernetinę ataką Irane nutekinimo JAV pradėtas tyrimas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:10 AM

JAV žiniasklaida skelbia, kad Teisingumo departamentas laišku informavo į pensiją išėjusį generolą Jamesas Cartwrightas, kad prieš jį pradėtas tyrimas.

J. Cartwrightas 2007-2011 metais buvo JAV Generalinio štabo vicepirmininkas. Tyrimas pradėtas dėl kompiuterių viruso „Stuxnet“, kuris 2010 metais laikinai sustabdė Irano branduolinių objektų veiklą.

Laikraštis „The New York Times“ pernai detaliai aprašė virusą ir kaip jis laikinai sustabdė beveik tūkstančio urano sodrinimo centrifugų darbą. Laikraštis skelbė, kad ataka buvo surengta pagal kibernetinę operaciją, pavadinimu „Olimpinės žaidynės“, kuri buvo pradėta, kai JAV prezidentu buvo George'as W. Bushas, ir įsibėgėjo, šalies vadovo postą perėmus Barackui Obamai.

Informacijai pasirodžius viešumoje, JAV pradėjo tirti, kas galėjo ją nutekinti. Žiniasklaida praneša, kad Teisingumo departamento laiške 63-ejų J. Cartwrightui rašoma, kad jis yra taikinys jų tyrime. Taikiniu vadinamas įtariamasis baudžiamojoje byloje, kuriam oficialūs kaltinimai dar nepateikti, bet ketinama tai padaryti. Nei generolo advokatai, nei Teisingumo departamento pareigūnai pranešimų nekomentavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.