Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Berlyne policininkas nušovė nuogą vyrą, fontane žalojusį save peiliu (video)

Vokietijos sostinės Berlyno centre penktadienio rytą apie 9 val. įvyko tragiškas incidentas. Į Neptūno fontaną priešais rotušę įsilipęs visiškai nuogas vyras praeivių akivaizdoje pradėjo švaistytis dideliu peiliu ir žaloti pats save. Šokiruoti liudininkai iškvietė policiją – ji atvyko iškart. Tačiau tapo tik blogiau – vyras nepanoro nusiraminti ir mesti peilio, ir policininkas jį nušovė. Žmogus mirė įvykio vietoje.

Į įspėjimus vyras nereagavo, peilio nemetė, ir šalia fontano buvęs policininkas jį nušovė.<br>Youtube
Į įspėjimus vyras nereagavo, peilio nemetė, ir šalia fontano buvęs policininkas jį nušovė.<br>Youtube
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:21 AM

Kaip rašo „Spiegel Online“, 31 metų Berlyno gyventojas šalia fontano nusimetė visus drabužius – juodą švarką, languotus marškinius, mėlynas kelnes ir baltus sportinius batelius. Viską numetęs ant asfalto, vyras įsilipo į vandenį. Jis rėkavo ir atrodė visiškai praradęs orientaciją. „Jis laikė save mesiju“, - sakė liudininkas.

Vyras išsitraukė peilį, kurio ašmenys buvo apie 20 cm ilgio. Peiliu jis dūrė sau į pilvą ir patyrė sunkius sužalojimus. „Jis visas buvo kruvinas“, - prisimena viena moteris. Berlyno Raudonosios rotušės apsaugininkas iškvietė policiją.

Atvyko du patruliai, vienas įsilipo pas nuogalių į fontaną, bandė su juo kalbėtis ir susitarti, kad daugiau savęs nebežalotų. Vyras sėdėjo vandenyje ir pradėjo sau pjautis kaklą. „Per jo kūną tekėjo begalės kraujo“, - sakė policijos atstovas. Tada vyras atsistojo ir puolė pareigūną, grasindamas jam peiliu pakėlęs ranką.

Pasak policijos, jis į pareigūno pusę atliko keletą padrikų judesių. Pareigūnas atsitraukė ir atsirėmė į fontano sieną – toliau nebebuvo, kur trauktis. Į įspėjimus vyras nereagavo, peilio nemetė, ir šalia fontano buvęs policininkas jį nušovė. Tiesa, vėliau išplatintame policijos pranešime sakoma, kad šovė tas policininkas, kuris buvo užpultas.

Nors įvykio vietoje buvo medikai, vyras mirė. Pomirtinis tyrimas parodė, kad mirties priežastis buvo šūvis, perskrodęs jo plaučius.

Vokietijoje diskutuojama, ar tikrai tai buvo būtinoji gintis, ar tikrai buvo būtina šauti. O jei ir taip, kodėl buvo šauta į viršutinę kūno dalį, o ne, pavyzdžiui, koją. Dėl įvykio atliekamas tyrimas, su policininku dirba psichologai.

Kodėl vyras prie fontano pradėjo neadekvačiai elgtis, kol kas neaišku. Spėjama, kad tai gali būti susiję ir su politika – rotušėje dirba miesto mero Klauso Wowereito valdininkai.

Iš fontano kruvinas vanduo buvo išleistas, incidento vieta išvalyta.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.