Gėjų eitynių banga per pasaulį – spalvoti karnavalai ir kruvini protestai

Per pasaulį nusirito spalvinga homoseksualų eitynių banga. Paskutinį birželio savaitgalį viso pasaulio gėjai, lesbietės ir transseksualai, kaip ir kasmet, išėjo į gatves reikalaudami lygių teisių ir pasisakydami prieš diskriminaciją. Ryškiaspalvės eitynės traukė ir smalsuolių akis, ir fotografų objektyvus. Kviečiame pasidairyti po eitynes įvairių pasaulio šalių sostinėse bei didžiuosiuose miestuose.

Gėjų ir lesbiečių eitynės Ispanijoje, Barselonoje.<br>AP
Gėjų ir lesbiečių eitynės Ispanijoje, Barselonoje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-30 11:56, atnaujinta 2018-03-05 01:58

Vienur gėjų, lesbiečių ir transseksualų eitynės priminė spalvingą ir aistringą Rio karnavalą, kitur – politizuotą mitingą.

Dar kai kur, pavyzdžiui, Peru sostinėje Limoje, vyko transvestitų ir gėjų šokėjų pasirodymai.

Rusijoje, Sankt Peterburge į civilinės metrikacijos skyrių atvyko trys gėjų ir dvi lesbiečių poros ir bandė užregistruoti santuokas. Darbuotojai atsisakė tai daryti.

Rusijos Dūma mėnesio pradžioje priėmė įstatymą, draudžiantį „gėjų propagandą“. Vis dėlto galiausiai buvo leista jiems surengti demonstraciją. Sankt Peterburge į ją susirinko keletas dešimčių aktyvistų – viskas baigėsi muštynėmis tarp jų ir demonstracijos priešininkų.

O sekmadienį paaiškėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė prieštaringai vertinamą įstatymą, pagal kurį bus baudžiama už homoseksualizmo „propagandą“.

Naujajame įstatyme numatomos baudos iki 200 tūkst. rublių (6,7 tūkst. dolerių) už „netradicinių lytinių santykių propagandą“ nepilnamečiams per žiniasklaidą ar internetą, kuri gali nulemti „iškreiptą supratimą“, kad homoseksualūs ir heteroseksualūs santykiai yra „socialiai lygiaverčiai“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.