Česterio zoologijos sode – milžiniškų vabalų antplūdis

Didžiosios Britanijos Česterio zoologijos sode liepos 13 d. atidaroma milžiniškų vabalų kopijų paroda. Lankytojai neteks žado – šie vabzdžiai didžiuliai ir itin tikroviški. Žmonės galės iš arčiau apžiūrėti trylika skirtingų vabzdžių pasaulio atstovų bei sužinoti įdomių faktų apie juos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 8:25 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:44 AM

Viena JAV animacijos studija šias skulptūras sukūrė pagal specialų zoologijos sodo užsakymą.

Parodoje bus skorpionas, bitė, boružė, tarantulas, laumžirgis, žiogas, voras, Madagaskaro drugys, juodoji skruzdėlė, bombožygis, jonvabalis, maldininkas ir elniavabalis.

Tarantulas - 7 m ilgio, 9 m pločio ir 2,5 m aukščio. Jo kūrėjai studijavo gyvus vorus. Jie kurdami milžinišką kopiją turėjo išmėginti daug skirtingų medžiagų, kad rastų tokią, kuri geriausiai atskleidžia voragyvio detales.

Kiti vabzdžiai ne ką mažiau įspūdingi.

Generalinis direktorius Markas Piligrimas sakė: „Česterio zoologijos sodas itin rūpinasi nykstančių rūšių išsaugojimu. Rūpinamasi ne tik drambliais ir raganosiais, bet ir Polinezijos medžių sraigėmis bei retais Britanijos vorais.

Norime, kad žmonės parodoje pamatytų, kokie įspūdingi yra vabalai, ir suprastų, kodėl juos reikia išsaugoti. Žmonių – ypač jaunesnių – įtraukimas į aplinkosaugą kartais reikalauja drastiškų priemonių ir naujų idėjų. Manome, kad ši paroda bus viena iš jų.“

Česterio zoologijos sodas ne pirmą kartą rodo milžiniškus eksponatus. Jis 2011 metais surengė didžiulių dinozaurų skulptūrų parodą.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.