Iš pagrobėjo išlaisvintos amerikietės ryžosi prabilti apie savo gyvenimą

Trys prieš maždaug dešimtmetį Amerikoje pagrobtos ir tik neseniai išlaisvintos moterys šypsojosi portale „Youtube“ paskelbtame klipe, kuriame jos padėkojo visuomenei už emocinę ir finansinę paramą. „Sugrįžome iš pragaro“, – vieningai tvirtino pagrobimą išgyvenusios amerikietės, rašo AP.

Prieš dešimtmetį pagrobtos ir tik gegužę išlaisvintos (iš kairės) A. Berry, G. DeJesus ir M. Knight padėkojo visuomenei už paramą.<br>„Reuters“
Prieš dešimtmetį pagrobtos ir tik gegužę išlaisvintos (iš kairės) A. Berry, G. DeJesus ir M. Knight padėkojo visuomenei už paramą.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:17 AM

Skirtingai nei kitų moterų, 32-ejų Michelle Knight nuotrauka nebuvo išspausdinta ant pieno pakelių, kai jos viena po kitos dingo 2002–2004 metais. Tad jai skaityti savo padėką buvo kur kas sunkiau nei kitoms.

„Galbūt aš ir buvau pragare ir iš jo grįžau, bet esu pakankamai stipri, kad per pragarą eičiau aukštai iškėlusi galvą ir su šypsena veide“, – teigia M. Knight įraše, kuris buvo paskelbtas šią savaitę.

M. Knight, 27 metų Amanda Berry ir 23-ejų Gina DeJesus maldavo privatumo nuo pat gegužės 6-osios, kai jos ištrūko iš pagrobėjo gniaužtų – A. Berry išsiveržė iš namo, kuriame moterys buvo laikomos, ir ėmė klykti, kol pagalbos šauksmą išgirdo kaimynai.

Moterys buvo pagrobtos po vieną 2002, 2003 ir 2004 metais. G. DeJesus tuo metu buvo 14, A. Berry – 16, o M. Knight – 20 metų.

Namo Klivlande, kuriame buvo rastos moterys, savininkas – 52 metų buvęs autobuso vairuotojas Arielis Castro buvo suimtas, bet kol kas neigia kaltinimus, esą jis pagrobė visas tris merginas tiesiai iš gatvės ir daug metų laikė jas nelaisvėje.

Vaizdo įraše moterų veiduose nematyti kokių nors randų, kurie, kaip jos pačios teigė, jas subjaurojo būnant nelaisvėje. A. Berry nuo A. Castro susilaukė dukters, kuriai dabar šešeri. Pagrobėjas taip pat kaltinamas marinęs M. Knight badu ir ją mušęs – moteris patyrė persileidimą.

„Kiekvieną dieną jaučiuosi vis stipresnė. Kadangi aplinkiniai gerbė mano privatumą, galėjau ramiai atsitiesti“, – teigė A. Berry.

Tiesa, bent jau M. Knight grįžimas į įprastą gyvenimą nelengvas. Britų dienraštis „Daily Mail“ atskleidė, kad moteris jau daugiau nei du mėnesius atsisako susitikti su savo motina. Ji esą neatsakė nė į vieną Barbaros Knight jai atsiųstą laišką ir net nenori pasimatyti su 10-mete savo seserimi.

Manoma, kad Michelle iki šiol pyksta ant savo motinos dėl to, kad 2002-ųjų rugpjūtį, kai ji buvo pagrobta, Barbara policijai tiesiog pasakė, kad jos duktė pabėgo, mat Ohajo valstijos šeimos departamento pareigūnai atėmė iš M. Knight mažametį sūnų.

„Barbara jaučiasi įskaudinta. Ji į Klivlandą net pasiėmė savo 10-metę dukterį Katie, bet po savaitės turėjo išsiųsti ją atgal į mokyklą Floridoje. Taip, praeityje buvo nemalonių dalykų, bet Barbara tiesiog nori judėti į priekį ir pamatyti Michelle“, – pasakojo Knightų šeimos draugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.