Olandijoje sulaikytas žurnalistas, kuris buvo gavęs prieglobstį Lietuvoje

URM aiškinasi A. Šarijaus sulaikymo aplinkybes

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2013, 4:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:33 PM

Šią žinią A. Šarijaus socialinio tinklo facebook.com paskyroje paskelbė žurnalistė, Baltarusijos opozicijos atstovė Olga Bondarenko.

„Privažiavo policininkas, paprašė dokumentų. Tolia davė teises, privažiavo mašina su išspausdinta jo nuotrauka. Uždėjo antrankius ir išvežė. Jie sakė, kad Olandijoje jis nieko nepadarė. Jo ieško Ukrainos teritorijoje ir prašo jį išduoti. Rytoj bus teismas, jį norį išsiųsti į Ukrainą. Lietuva negali jo apginti, nes jis sulaikytas Olandijos policijos Olandijos teritorijoje“, - portalas cituoja O. Bondarenko įrašą.

Portalas teigia, kad Lietuva prieglobstį A. Šarijui suteikė 2012 metų liepą, pastaruoju metu jis gyveno Olandijoje.

Ukrainoje A. Šarijui yra iškeltos dvi baudžiamosios bylos, kurios, pasak žurnalisto, yra sufabrikuotos.

„Vieną bylą jie sufabrikavo dėl šaudymo „McDonald's“ restorane. Vienas vyras užpuolė mano žmoną, kuri yra motinystės atostogose, netinkamai elgėsi ir kvietė susiremti. Rezultatas buvo toks, kad jis gavo dvi kulkas iš guminėmis kulkomis šaudančio pistoleto ir lengvą kūno sužalojimą“,- yra sakęs žurnalistas.

Pasak A. Šarijaus, incidentas „McDonald's“ restorane nebuvo atsitiktinis, nes anksčiau jis buvo pradėjęs tirti nelegalią prekybą narkotikais, kuri vyko, jo žodžiais, „su priedanga, tiesą sakant, vadovaujant Vidaus reikalų ministerijai“.

URM aiškinasi A. Šarijaus sulaikymo aplinkybes

Lietuvos užsienio reikalų ministerija ir Lietuvos ambasada Nyderlanduose tikslinasi Lietuvoje prieglobstį gavusio Ukrainos žurnalisto A. Šarijaus sulaikymo aplinkybes.

BNS perduotame komentare dėl Lietuvos galimybių imtis priemonių siekiant užkirsti kelią A. Šarijaus perdavimui Ukrainai URM teigia, kad sprendimą priims Nyderlandų teismas. Pasak ministerijos, jam „bus pateikta visa informacija“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.