Kodėl jaunuoliai nusiaubė Holivudą?

„Riaušes – į Holivudą”. „Holivudas. 19.30”. Tokie socialiniuose tinkluose išplatinti raginimai laikomi Los Andželo rajone nuvilnijusio chaoso pradžia. Į kvietimą nusikalsti atsiliepė dešimtys jaunuolių, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Los Angeles Times” ir AP informacija.

Holivudas, maištininkų nuomone, turėjo būti lengvas taikinys, mat policija pastaruoju metu buvo sutelkta į Krenšo rajoną.<br>123rf
Holivudas, maištininkų nuomone, turėjo būti lengvas taikinys, mat policija pastaruoju metu buvo sutelkta į Krenšo rajoną.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 19, 2013, 8:10 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:15 PM

Antradienio vakarą, maždaug 20 val. 30 min., JAV pagalbos telefono 911 darbuotojus užplūdo pranešimai apie Holivudo bulvare prie restoranų, klubų ir parduotuvių siautėjančius jaunuolius.

Skambinantieji tvirtino, kad keliasdešimt jaunų žmonių trikdo eismą, griauna žmones ant šaligatvių, vagia jų daiktus ir griebia prekes nuo prekystalių. Tokie pranešimai nesiliovė.

Skubiai iš kitų vietų į Holivudą nusiųsta daugiau nei 100 pareigūnų, tačiau sąmyšis čia nesiliovė dar kelias valandas. Galiausiai buvo suimta 12 žmonių – vienas 18-metis ir 11 jaunesnių asmenų. Jie įtariami apiplėšimais. Sąmyšyje dalyvavo 40–50 žmonių, daugiausia paauglių.

Manoma, kad nusikaltimo organizatoriai pasinaudojo tuo, kad miesto policija buvo sutelkta kituose rajonuose, ir socialiniuose tinkluose ėmė kviesti žmones kartu įsivelti į keistą chaosą ir vykdyti nusikaltimus.

Holivudas, maištininkų nuomone, turėjo būti lengvas taikinys, mat policija pastaruoju metu buvo sutelkta į Krenšo rajoną. Jame prasiveržė protestai dėl teismo sprendimo skandalingoje Goerge’o Zimmermano byloje. Šis vyras išteisintas dėl juodaodžio nužudymo.

Taip pat tuo metu, kai Holivude paaugliai ėmė vykdyti nusikaltimus, policija prižiūrėjo protestuotojus ir Los Andželo senamiestyje.

Tokie žaibiškai susiburiančių (nuo anglų k. žodžių „flash mobbing”) jaunuolių siautėjimai JAV miestuose vyko ne kartą, tačiau Los Andžele jų dar nėra buvę.

Praėjusio balandžio 28 dieną per žaibišką susibūrimą, irgi sušauktą per socialinius tinklus, nusikaltimai buvo įvykdyti Čikagoje. Suimti 28 jaunuoliai, įtariami praeivių užpuolimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.