Belgijos karalius atsisveikinimo kalboje paragino šalies piliečius būti vieningus

Belgijos karalius Albertas II valdžios perdavimo savo sūnui Philippe ceremonijos išvakarėse paragino piliečius „saugoti šalies vienybę”, praneša šeštadienį AFP.

Belgijos karalius Albertas II valdžios perdavimo savo sūnui Philippe ceremonijos išvakarėse paragino piliečius saugoti šalies vienybę.<br>AP
Belgijos karalius Albertas II valdžios perdavimo savo sūnui Philippe ceremonijos išvakarėse paragino piliečius saugoti šalies vienybę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 20, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 9:17 PM

„Esu įsitikinęs, kad mūsų valstybės vienybės palaikymas gyvybiškai svarbus mūsų bendros gerovės išsaugojimui. Šalis taikiai ir demokratiškai buvo pertvarkyta į federalinę valstybę, kurios dalys turi didelę nepriklausomybę”, - pažymėjo karalius, kreipdamasis į Belgijos gyventojus per televiziją.

Jis taip pat paragino belgus tikėti Europa, nors ekonomikos krizė tęsiasi, ir pažymėjo, kad daugumą problemų galima išspręsti visos Europos lygiu.

Alberas II apie sprendimą atsisakyti sosto savo sūnaus Filipo naudai pranešė liepos 3-iąją. Valdžios perdavimo ceremonija įvyks sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.