Kinijos politikui Bo Xilai pateikti kaltinimai dėl korupcijos

Kinijoje kitados įtakingam politikui Bo Xilai pateikti kaltinimai dėl kyšių ėmimo, korupcijos ir įgaliojimų viršijimo, remdamasi valstybine žiniasklaida praneša BBC.

Bo Silajui kaltinimus ketvirtadienį pateikė prokurorai Dzinane, Šandongo provincijoje.<br>EPA-ELTA
Bo Silajui kaltinimus ketvirtadienį pateikė prokurorai Dzinane, Šandongo provincijoje.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 25, 2013, 10:05 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:22 PM

Buvęs Komunistų partijos lyderis Čongčinge Bo Xilai iš partijos buvo pašalintas į viešumą iškilus skandalui, susijusiam su britų verslininko nužudymu.

Bo Silajaus žmonai Gu Kailai praėjusių metų rugpjūtį buvo skirta lygtinė mirties bausmė už britų verslininko Neilo Heywoodo nunuodijimą 2011 metais.

Bo Silajui kaltinimus ketvirtadienį pateikė prokurorai Dzinane, Šandongo provincijoje, informavo valstybinė žiniasklaida.

Su Bo Silajumu susijęs skandalas, kuris atskleidė korupciją ir vidinę kovą Komunistų partijos vadovybėje, yra vienas didžiausių Kinijoje per daugelį metų.

Bo Silajus pasinaudojo savo pareigomis ir paėmė „išties didelę pinigų sumą“ bei nuosavybės, naujienų agentūra „Xinhua“ citavo dokumentą, kuriame pareikšti kaltinimai. Be kita ko, buvęs politikas kaltinamas valstybės lėšų iššvaistymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.