Politiko sekso fantazijos neatstūmė žmonos

Demokrato Anthony Weinerio žmona buvo nėščia, kai jis 2011-aisiais dėl sekso skandalo turėjo trauktis iš Kongreso. Užvakar paaiškėjo, kad vyro įpročiai nepasikeitė. Bet antrąsyk išduota sutuoktinė stovėjo šalia, rašo „Lietuvos rytas”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2013, 9:08 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:25 PM

Naujausias skandalas kilo po to, kai interneto portale „The Dirty” pasirodė nuotrauka, kurioje matyti nuoga apatinė vyro kūno dalis. Matyti, kad vyras pats fotografuoja savo genitalijas.

Šią nuotrauką leidiniui atsiuntusi jauna amerikietė tvirtina, jog tai – 48 metų A. Weinerio pasididžiavimas. Su kandidatu į Niujorko mero postą ji esą bendravo pusę metų nuo 2012-ųjų vasaros.

A. Weineris iš Kongreso buvo priverstas atsistatydinti dėl tokių pat priežasčių – gašlių žinučių ir nuotraukų siuntinėjimo nepažįstamoms moterims. JAV jau juokaujama, kad A. Weineris, kurio pavardė reiškia Vienos dešrelę, o žargonu – vyro lyties organą, tiesiog negali nulaikyti kelnių užtrauktuko užsegto.

Merginai siūlė susitikti

„The Dirty” pateikė siuntinėtas žinutes, kur tariamas politikas smulkiai aprašo savo seksualines fantazijas. Pavyzdžiui, kaip jis ją randa nuogą tik su batais ant viešbučio kambario lovos ir su ja mylisi laikydamas jos galvą už plaukų.

„Jei sutikčiau tave bare ir bandyčiau užkalbinti, ar turėčiau kokių nors šansų?” – klausė jis vienoje žinutėje.

Amerikietė teigia, kad tuomet jai buvo 23 metai. Anot merginos, jie apie seksą kalbėdavosi ir telefonu. Politikas esą jai žadėjo rasti darbą politiniame interneto leidinyje „Politico” ir siūlė susitikti.

„Situacija buvo nekokia. Man jis anksčiau išties labai patiko.

Netgi po skandalo maniau, kad jis tiesiog liko nesuprastas.

Kol pati jį pažinau”, – sakė mergina ir pridūrė, kad A. Weineris vėliau prašė sunaikinti jų pokalbių įrodymus.

Žmona vėl atleido

Kad pasiaiškintų rinkėjams, A. Weineris surengė spaudos konferenciją. Į ją jis atsivedė ir savo sūnaus motiną Humą Abedin.

Ilgametė buvusios JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton, kurią, beje, 1998 metais irgi išdavė vyras, tuometis prezidentas Billas Clintonas, patarėja stovėjo prie savo sutuoktinio ir šypsojosi, kol jis prisiekinėjo, jog sunkiai dirba, kad tai nesikartotų.

„Tai visiška praeitis”, – tikino A. Weineris. Demokratas tvirtino, kad seksas internetu ir telefonu nėra jo priklausomybė. Jis sakė seniai viską prisipažinęs žmonai ir tikėjęsis pastarojo skandalo.

„Myliu jį ir jam atleidau. Tikiu juo”, – kandidatą į merus palaikė prie mikrofono stojusi 36 metų H. Abedin.

Prašė antros galimybės

„Vargšė Huma”, – taip A. Weinerio žmoną vadino naująjį skandalą sukėlęs interneto leidinys.

Ir kiti žurnalistai akimirksniu prisiminė, kad kaip tik 2012-ųjų vasarą, kai demokratas užmezgė naują virtualųjį seksualinį ryšį, Huma ir Anthony su savo pirmagimiu pozavo žurnalui „People” ir pasakojo, kad visos nuoskaudos liko praeityje.

Kilus skandalui 2011-aisiais moteris buvo atsitvėrusi tylos siena. Dabar, kai A. Weineris prašo niujorkiečių suteikti jam antrą galimybę, ir jie, ir H.Abedin žino, kad ta galimybė – jau mažiausiai trečia.

„Nemanau, kad tai geras ženklas, – apie pasikartojantį nederamą politiko elgesį sakė 22 metų Manhatano gyventojas Andrew Taubas. – Bet faktas, kad H. Abedin liko su juo, daug pasako.”

Tačiau A. Weinerio politiniai varžovai demokratai buvo griežtesni. Jie sutartinai ragino vyrą trauktis iš kovos. Šį rugsėjį Demokratų partija turėtų išsirinkti savo kandidatą į Niujorko mero postą, o A. Weinerio reitingai buvo vieni geriausių.

A. Weineriui dar kartą atleisti nelinkęs ir įtakingas JAV dienraštis „The New York Times”. „Nuolat išsisukinėjantis A. Weineris savo vedybinio gyvenimo problemas ir asmenines manijas turėtų pašalinti iš viešumos, interneto ir varžybų dėl Niujorko mero posto”, – buvo rašoma laikraščio redakcijos skiltyje.

JAV pareigūnai yra suklupę ne kartą

2012 metų lapkritį buvo priverstas atsistatydinti JAV Centrinės žvalgybos valdybos vadovas D.Petraeusas, kai paaiškėjo, kad vedęs vyras buvo užmezgęs nesantuokinį romaną su savo biografe P. Broadwell.

2011 metų vasarį kilo skandalas dėl JAV Kongreso nario 46 metų Ch. Lee veiksmų. Jis internete flirtavo su nepažįstamomis moterimis ir joms siuntė savo nuotraukas, kuriose jis užfiksuotas pusnuogis. Politikas nuotykiams iškilus į viešumą iškart atsistatydino.

2008 m. kovą paskelbta, kad Niujorko valstijos gubernatorius E. Spitzeris naudojosi brangiai mokamos prostitutės paslaugomis. Demokratų pažiba vienu metu net buvo laikomas realiu kandidatu į JAV prezidento postą, bet neišsilaikė net Niujorko valstijos gubernatoriaus poste.

2007 m. dėmesio centre atsidūrė senatorius L. Craigas. Jis buvo suimtas oro uosto tualete dėl lytinio priekabiavimo prie pareigūno. Senato Etikos komitetas papeikė respublikoną, bet jis liko savo poste.

2007 m. liepą Luizianos senatorius respublikonas D. Vitteris buvo susietas su Vašingtone veikusiu prostitučių tinklu. Jis pripažino padaręs „labai rimtų nuodėmių”, atsiprašė ir liko dirbti Senate.

2006 m. iš Atstovų Rūmų buvo priverstas atsistatydinti respublikonas M. Foley. Paaiškėjo, kad jis siuntinėjo erotinio turinio žinutes Kongrese praktiką atliekantiems paaugliams.

Bene garsiausias JAV politiką sukrėtęs sekso skandalas – prezidento B. Clintono ir Baltųjų rūmų stažuotojos M. Lewinsky romanas. Į viešumą jis iškilo 1998 metais. Iš pradžių melu bandęs gintis prezidentas galiausiai sulaukė apkaltos, tačiau posto neprarado.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.