Ohajo moterų pagrobėjas pripažino kaltę ir sutiko su kalėjimu iki gyvos galvos

Dėl tokio susitarimo jis išvengė mirties bausmės.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 26, 2013, 8:22 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:08 PM

Šis 53 metų autobuso vairuotojas iš Klivlando teismui sakė, kad sutinka su daugiau kaip 1 tūkst. metų kalėjimo bausme, paskirta greta kalėjimo iki gyvos galvos, ir pridūrė žinantis, kad niekada nebeišeis į laisvę.

Dėl tokio susitarimo jis išvengė mirties bausmės.

Teisėjas dar turi patvirtinti, kad atsakovas sutinka su bausme, tačiau ir gynėjai, ir kaltintojai sakė, kad buvo sudarytas toks susitarimas ir kad atsakovas jį pasirašė.

„Ar suprantate, pone Castro, kad pateikęs tokį kaltinamojo pareiškimą niekada nebūsite išleistas iš kalėjimo?“ – teisiamojo paklausė teisėjas Michaelas Russo.

„Aš tai suprantu“, - atsakė barzdotas ir akiniuotas, oranžine kalinio uniforma vilkįs A. Castro, kuris sėdėjo tarp savo advokatų ir kartais gurkšteldavo iš polistirolo puodelio.

Trys moterys - 27-erių Amanda Berry, 23-ejų Gina DeJesus ir 32-ejų Michele Knight - buvo aptiktos gegužės 6 dieną viename name Seimuro gatvėje Klivlande, netoli nuo tos vietos, kur jos buvo matytos paskutinį kartą prieš dešimt metų.

Jos buvo išgelbėtos, kai A. Berry, kuri nelaisvėje pagimdė vaiką, sugebėjo prisišaukti A. Castro kaimyną.

Šios trys moterys buvo pagrobtos per atskirus incidentus: M. Knight - 2002-aisiais, A. Berry - 2003-aisiais, o G. DeJesus - 2004-aisiais.

Pasak prokurorų, per ilgiau nei dešimtmetį tos trys moterys daug kartų buvo mušamos, surišamos, patirdavo lytinį smurtą. Joms niekada nebuvo leidžiama išeiti iš A. Castro namų.

A. Castro buvo suimtas gegužės 6 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.