Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Maskvoje per Stalingrado mūšio rekonstrukciją kaskadininkas nukrito ant žiūrovų (video)

Maskvos kultūros ir poilsio parke „Severnoje Tušino“ sekmadienį buvo rodomas kaskadinių triukų spektaklis „Stalingrado desantas“. Per pasirodymą žiūrovams ant galvų nukrito ir sunkiai susižeidė kaskadininkas su parasparniu. Antrojo pasaulinio karo lemiamo mūšio rekonstrukciją atliko kaskadininkų susivienijimas „Master“, remiant Maskvos miesto kultūros departamentui, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 12:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:14 PM

Socialiniuose tinkluose po nelaimės įsiplieskė diskusijos, iš kurių paaiškėjo, kad organizatoriai netgi nepasirūpino, kad spektaklio vietoje budėtų greitosios pagalbos automobilis. Pasak liudininkų, triukui buvo prastai pasirengta, kaskadininkas neturėjo net tokios elementarios apsaugos kaip šalmas.

Kai kuriais duomenimis, nukentėjo ne tik pats ekstremalas, bet ir tarp žiūrovų buvusi maža mergaitė. „Ji buvo kruvina, bet (galbūt budintis gydytojas) atsisakė jai suteikti skubią medicinos pagalbą, ir tėvai buvo priversti skubiai palikti renginį ir ieškoto medikų pagalbos savarankiškai“, - rašoma ru-chp.livejournal.com. Pasak šaltinio, galėjo būti ir daugiau nukentėjusiųjų, bet „dėl sumaišties ir sužeisto kaskadininko jų nepastebėjo“.

Internete pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kaip parašiutininkas, kurį tempė kateris, pakilo 3-4 m virš žemės ir po to įsibėgėjęs krito ant žmonių, stebėjusių pasirodymą. Kaskadininko galva kraujavo, o jį patį tampė konvulsijos. Pasak liudininkų, medikai atvyko praėjus 20 minučių po nelaimės, dar po 10 minučių atskrido gelbėtojų sraigtasparnis, kuris nukentėjusįjį nugabeno į ligoninę. Jaunam vyrui medikai diagnozavo atvirą galvos – smegenų traumą. Apie jo būklę nepranešama.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.