Po rinkimų Kuveito emyras paskyrė tą patį ministrą pirmininką

Kuveito emyras po šeštadienį vykusių rinkimų ministru pirmininku vėl paskyrė šeichą Jaberą al-Mubaraką al-Sabahą ir pavedė jam suformuoti vyriausybę, praneša „Reuters“.

Šeštadienį vykę rinkimai Kuveite buvo jau šešti rinkimai nuo 2006 metų.<br>AP
Šeštadienį vykę rinkimai Kuveite buvo jau šešti rinkimai nuo 2006 metų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2013, 9:06 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:52 PM

Šeichas Jaberas, kuris ministru pirmininku tapo 2011 metų pabaigoje, dabar formuos maždaug 15-os ministrų kabinetą. Manoma, kad svarbiausi postai atiteks valdančiajai Al-Abah šeimai.

Šeštadienį vykę rinkimai Kuveite buvo jau šešti rinkimai nuo 2006 metų. Manoma, kad naujasis parlamentas bus labiau linkęs bendradarbiauti su vyriausybe nei ankstesnieji. Dėl to daugėja vilčių, kad Kuveite į priekį pasistūmės ekonominės plėtros projektai.

Pirmoji naujojo parlamento sesija vyks rugpjūčio 6 dieną. Kuveito parlamentas labiau atsižvelgia į piliečių nuomonę nei kitų Persijos įlankos šalių monarchijos, bet galutinius sprendimus vis tiek priima šalį valdantis emyras, o jo šeimos nariai užima aukščiausius valstybės postus. Kuveito parlamentas ne kartą buvo paleistas už prieštaravimą vyriausybei arba dėl procedūrinių nesutarimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.