Pavogtas Stradivarijaus smuikas surastas po trejų metų

Didžiosios Britanijos policija

Smuikas buvo rastas viename name vidurio Anglijoje praeitą savaitė, nurodė policija, nepateikdama daugiau detalių.<br>AP
Smuikas buvo rastas viename name vidurio Anglijoje praeitą savaitė, nurodė policija, nepateikdama daugiau detalių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2013, 4:58 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:23 PM

Vagys pagrobė senovinį muzikos instrumentą, pagamintą 1696 metais, kartu su dviem strykais iš Korėjoje gimusios smuikininkės Min-Jin Kym, kai ji užsuko pavalgyti Londono Justono stotyje.

Smuikas buvo rastas viename name vidurio Anglijoje praeitą savaitė, nurodė policija, nepateikdama daugiau detalių. Dėl 2011 metais įvykdytos vagystės trys žmonės buvo pasiųsti už grotų.

„Ši kelionė buvo labai sudėtinga - vis dar negaliu patikėti, kas nutiko“, - sakę 34 metų muzikantė, kai jai buvo grąžintas vertingas instrumentas.

Policija nurodė, kad rastas smuikas buvo tik labai nežymiai apgadintas. Jis buvo rastas savo futliare kartu su pavogtu stryku, pagamintu XIX amžiaus meistro Dominique'o Peccatte'o ir kainuojančiu 62 tūkst. svarų (247,6 tūkst. litų), taip pat kitu stryku, pagamintu Bazinų mokyklos ir vertu 5 tūkst. svarų (20 tūkst. litų).

Italų smuikdirbys Antonio Stradivari (1644-1737) daugelio laikomas iškiliausiu visų laikų styginių instrumentų meistru, o jo pagaminti instrumentai yra nepaprastai reti ir vertingi. Manoma, kad jų yra išlikę ne daugiau nei 600.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.