C. Bruni-Sarkozy galvos skausmu tapo interneto svetainė

Dalį prancūzų, regis, tiesiog apsėdo noras kenkti pirmosioms šalies damoms. Šįkart taikiniu tapo buvusio Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy žmona Carla Bruni-Sarkozy. Ji gali atsidurti ir teisme, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AP informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 8:03 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:11 PM

Naujas gražuolės galvos skausmas – interneto svetainė, kuri jai buvo sukurta N. Sarkozy prezidentavimo metais. Šios svetainės tikslas buvo populiarinti labdaringą prezidentienės veiklą.

Tačiau vienas prancūzų interneto svetainių administratorius suabejojo kaina, kurią šalies mokesčių mokėtojai suplojo už virtualią italės savireklamą.

Nicolas Bousquet pradėjo platinti peticiją, kuria reikalauja, kad C. Bruni-Sarkozy grąžintų valstybei 410 tūkst. eurų (1,4 mln. litų). Būtent tiek kainavo svetainės priežiūra nuo 2011-ųjų sausio iki 2012-ųjų gegužės.

„Ji turėtų sugrąžinti pinigus, – įsitikinęs peticijos autorius. – Aš žinau, kiek iš tikrųjų kainuoja tokie projektai.”

N. Bousquet tikina, kad tą pačią svetainę buvo galima sukurti ir prižiūrėti už kur kas mažesnę kainą. Prancūzas norėtų, kad tariamą skolą visuomenei C. Bruni-Sarkozy atiduotų paaukodama minėtą sumą labdarai.

Šią idėją jau palaikė per 80 tūkst. prancūzų.

C. Bruni-Sarkozy advokatas Richard’as Malka pirmadienį gynė savo klientę sakydamas, kad moteris interneto svetainę naudojo tik oficialiais tikslais.

„C. Bruni-Sarkozy pasilieka teisę paduoti į teismą bet ką, kas kėsinsis į jos asmeninę garbę”, – pridūrė teisininkas.

Beje, N. Sarkozy žmona – ne vienintelė pirmoji Prancūzijos ponia, dėl kurios tauta nenori išlaidauti.

Šiemet prekybos centrų tinklo paveldėtojas Xavier Kemlinas pateikė skundą, kuriuo siekia įrodyti, kad mokesčių mokėtojai neturėtų išlaikyti dabartinio prezidento Francois Hollande’o draugės Valerie Trierweiler.

„Skandalinga, kad mūsų mokesčiai naudojami ponios, kuriai neturime teisinių įsipareigojimų, apgyvendinimui, maitinimui, išlaikymui, personalo atlyginimams, taip pat kelionėms”, – yra pareiškęs X.Kemlinas.

Pasak jo, su F. Hollande’u nesusituokusi moteris yra ne kas kita kaip jo meilužė, tad viešuosius finansus naudoja neteisėtai.

Verslininkas tvirtina, jog šiuo savo elgesiu jis nesiekia jokių politinių tikslų, o tik nori, kad šiais visuotinio skaidrumo laikais mokesčių mokėtojams būtų pateikta visa informacija apie jų padengiamas išlaidas.

Skundą teismas priėmė ir bylą pradės nagrinėti rugsėjo menesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.