Kuveito emyras suteikė malonę kalinamiems opozicijos nariams

Kuveito emyras šeichas Sabah al

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 3:21 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:51 AM

„Paskutiniųjų dešimties (musulmonų šventojo pasninko mėnesio) Ramadano dienų proga man malonu paskelbti emyro malonę tiems, kuriems buvo skirtos įkalinimo bausmės dėl emyro įžeidimo“, - jis nurodė televizijos transliuotoje kalboje.

Keli opozicijos nariai buvo nuteisti kalėti, o dešimtys tebėra teisiami pagal kaltinimus, jog mėgino pakirsti šeicho S. al Sabaho autoritetą ir jį įžeisti.

Šiuo metu keli opozicinių jaunimo judėjimų aktyvistai atlieka įvairios trukmės laisvės atėmimo bausmes dėl monarcho įžeidimo.

Kai kurie kiti aktyvistai ir buvę opozicijos įstatymų leidėjai yra teisiami arba buvo pripažinti kaltais pagal panašius kaltinimus, vyriausybei nuo pernai spalio sugriežtinus veiksmus prieš nepaklusnumo apraiškas. Tarp jų yra dvi moterys, iš kurių viena už emyro įžeidimą buvo nuteista kalėti 11 metų, o kita - 20 mėnesių. Abi jos yra apskundusios savo nuosprendžius.

Kol kas neaišku, ar emyro malonė bus taikoma visiems, ar tik tiems, kurie jau yra nuteisti, tačiau teisininkai ir žmogaus teisių aktyvistai sakė, kad šis sprendimas nebus taikomas visiems, kaltinamiems emyro įžeidimu.

Kuveito opozicija kol kas nekomentavo žinios apie malonę, tačiau kai kurie jos nariai šį sprendimą sveikino.

Ši amnestija „yra geras žingsnis, už kurį dėkojame emyrui. Tikimės, kad vienybė bus atkurta ir kad nacionalinė asamblėja atgaus savo konstitucines galias“, sakė buvęs opozicijos parlamentaras Waleedas al Tabtabai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.