Dega Argentinos sostinės „plaučiai“

Argentinos sostinės ekologiniame gamtos parke – katastrofa. Buenos Airių plaučiais vadinamoje teritorijoje kilo didžiulis gaisras, kurio liepsnos kyla į 10 metrų aukštį. Su stichija kovoja mažiausiai 8 ugniagesių komandos, sužeistų žmonių nėra. Tačiau žala – didžiulė. Parkas garsėjo vešlia žaluma, jame gyveno įvairios laukinių gyvūnų rūšys. Tarp jų – driežai, gyvatės, vėžliai, varlės, šikšnosparniai, pelėnai ir žebenkštys, rašo „Euronews“ ir AP.

Buenos Airių pietuose esantis parkas yra įsikūręs prie pat ištaigingo Puerto Madero rajono, kuriame dažnai lankosi turistai.<br>AP
Buenos Airių pietuose esantis parkas yra įsikūręs prie pat ištaigingo Puerto Madero rajono, kuriame dažnai lankosi turistai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:26 AM

Kol kas nežinia, kokią parko dalį sunaikino gaisras. Iš viso jis užima 300 ha teritoriją.

Kaip pareiškė trečiadienį Buenos Airių meras Mauricio Macri, yra priežasčių manyti, kad tai – tyčinis padegimas. Pasak jo, „padėtis kontroliuojama, bet gaisrą dar reikės gesinti kelias valandas“.

Buenos Airių pietuose esantis parkas yra įsikūręs prie pat ištaigingo Puerto Madero rajono, kuriame dažnai lankosi turistai. Jis yra mėgstama miestiečių poilsio vieta.

Vietos valdžia ramina gyventojus, kad gaisro dūmai nenuodingi ir nekelia pavojaus sveikatai, bet jiems rekomenduoja neatidaryti langų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.