Klivlendo pagrobėjas A. Castro išgirdo nuosprendį

Tris moteris Klivlende JAV Ohajo valstijoje pagrobęs ir kelerius metus nelaisvėje laikęs Arielis Castro teisme atsiprašė už savo nusikaltimus.

A. Castro praėjusią savaitę prisipažino kaltu, dėl to išvengta jo aukų apklausos teisme.<br>AP
A. Castro praėjusią savaitę prisipažino kaltu, dėl to išvengta jo aukų apklausos teisme.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2013, 9:45 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:53 AM

„Aš norėčiau atsiprašyti“, - pareiškė jis posėdžio pradžioje prieš planuojamą nuosprendžio skelbimą. Teisėjas nutraukė vyrą, sakydamas, kad jis turės galimybę kalbėti vėliau, praneša agentūra AFP.

Nors ir ištarė atsiprašymo žodžius A. Castro išgirdo sau nepalankų nuosprendį. Jam skirta kalėjimo iki gyvenimo pabaigos bausmė. Jis negalės būti paleistas lygtinai.

A. Castro advokatai pareikalavo teisėjų neskelbti viešai nuotraukų, iliustruojančių trijų moterų seksualinį išnaudojimą ar kitas intymias detales. Vyras prisiėmė „visišką atsakomybę“ už savo veiksmus, teisme salė advokatas Craigas Weintraubas.

„Nemalonių faktų“ paviešinimo turėtų būti vengiama, dėl to įtariamasis esą sutiko su kalėjimo iki gyvos galvos bausme. Šis sprendimas, anot gynėjo, priimtas „jaunų moterų ir visuomenės labui“.

A. Castro praėjusią savaitę prisipažino kaltu, dėl to išvengta jo aukų apklausos teisme.

53-ejų A. Kastras 2002-2004 metais pagrobė ir savo namuose uždarė Amandą Berry, Jiną DeJesus ir Michelle Knighjt. Jos buvo seksualiai išnaudojamos ir kankinamos. Padedant kaimynams, trijulei gegužės pradžioje pavyko pasprukti nuo pagrobėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.