Kitąmet Nepalas atidžiau kontroliuos į Everestą kopiančius alpinistus

Nepalas nuo kitų metų atidžiau

Nepalo pareigūnai pranešė, kad pirmą kartą Everesto bazinėje stovykloje įsikurs vyriausybės komanda.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Nepalo pareigūnai pranešė, kad pirmą kartą Everesto bazinėje stovykloje įsikurs vyriausybės komanda.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 12:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 5:02 AM

Nepalo pareigūnai pranešė, kad pirmą kartą Everesto bazinėje stovykloje įsikurs vyriausybės komanda. Jie stebės ir padės ekspedicijų komandoms, koordinuos gelbėjimo operacijas ir saugos aplinką. Nuo kitų metų pavasario sezono bazinėje stovykloje įsikūrusi komanda atstovaus vyriausybės administracijai ir prižiūrės, kad nebūtų pažeidinėjami įstatymai.

Iki šiol ant Everesto kalno nebuvo jokių pareigūnų, kurie prižiūrėtų alpinistus. Be kita ko, nuo šiol alpinistai turės iš anksto pranešti, jei ketina siekti kokio nors rekordo. Pastaruoju metu pasitaikė bandymų pasiekti įvairius keistus rekordus, pavyzdžiui, įkopus į viršukalnę pastovėti ant galvos arba išsirengti. Vyriausybės komanda praneš alpinistams, ar planuojamas rekordas atitinka vyriausybės nustatytus kriterijus. Be to, pareigūnai prižiūrės, kad ant kalno nebūtų šiukšlinama.

Vis dėlto Nepalo valdžios atstovai pripažįsta, kad ir toliau nebus įmanoma suvaldyti to, kas vyksta Everesto viršukalnėje. Valdžios atstovai bus įsikūrę bazinėje stovykloje ir negalės prižiūrėti viso kalno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.