Paskelbtos nuotraukos iš siaubo namų, kuriuose 10 metų kalėjo trys moterys

Klivlando pagrobėju vadinamam 53 metų Arieliui Castro už trijų moterų pagrobimą ir daugiau kaip dešimt metų laikymą nelaisvėje baisiomis sąlygomis, kankinimą ir prievartavimą skirta 1000 metų kalėjimo. Teisme pateikta gausybė nuotraukų iš A. Castro namų, liudijančių, ką teko ištverti jo aukoms.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:43 AM

Nuotraukose – ir aprūdijusios grandinės, ir motociklo šalmai, kuriuos uždėjęs moterims kankintojas jas uždarydavo rūsyje.

Nuolat su dingusiais žmonėmis dirbantis FTB agentas Andrew Burke'as prisipažino, kad vaizdas, kurį pamatė pirmą kartą susidūręs su A. Castro kalinėmis, jam atrodė siurrealistinis. „Aš niekada to nepamiršiu“, - sakė jis.

Rodydamas nuotraukas iš A. Castro namo, tyrėjas pasakojo, kad prie galinių durų buvo įrengta signalizacija, virtuvę nuo svetainės skyrė lovatiesė, o laiptai, vedantys į namo dalį, kur buvo nelaisvėje laikomos moterys, uždengti užuolaida.

Miegamojo langai buvo užkalti lentomis iš vidaus, durys – su keliais užraktais. Namas buvo įrengtas taip, kad būtų įmanoma nuslėpti kai kurių patalpų egzistavimą.

Nuotraukose matyti purvini čiužiniai, šalia jų – grandinės. Tie vaizdai iš kambario, kuriame gyveno Gina DeJesus ir Michelle Knight.

Pareigūnai rūsyje, kur moterys būdavo prirakinamos grandinėmis ir prievartaujamos, skalbimo mašinoje rado „įspūdingą kiekį“ grynųjų pinigų.

Kartais A. Castro po prievartavimo mėtydavo į moteris pinigus, po to reikalaudavo susimokėti už tai, kad jis joms atneš tam tikrus daiktus.

Jis tyčiodavosi iš jų, liepdamas laikyti į jo galvą įremtą pistoletą ir šauti į jį, lyg žaistų rusišką ruletę.

Teismui buvo parodytas ir namuose rastas A. Castro ranka rašytas laiškas. Jame jis aprašė, kokius baisius dalykus turėjo ištverti nelaisvėje laikomos moterys.

Kai išvaduotos A. Castro aukos buvo nuvežtos į ligoninę, jos atrodė labai išsigandusios, emociškai pažeidžiamos, sulysusios ir išbalusios.

Ypač prasta buvo ilgiausiai nelaisvėje išbuvusios Michelle Knight būklė. Ji reikalavo, kad prie jos nesiartintų vyrai medikai.

Detektyvas nurodė, kad visos trys moterys buvo prievartaujamos vaginaliniu, oraliniu ir analiniu būdais. Prirakintos aukos būdavo maitinamos vieną kartą per dieną.

Amanda Berry, Gina DeJesus ir Michelle Knight išsigelbėjo gegužės 6 dieną, kai kankintojui trumpam išėjus iš namų A. Berry prisišaukė kaimyną, ir jis išspyrė verandos durų apačią.

Moterys dingo be žinios 2002-2004 m. laikotarpiu, kaip joms buvo 14, 16 ir 20 metų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?