S. Berlusconi piktinasi dėl teismo nutarties

Buvęs Italijos premjeras Silvio

S. Berlusconi pareiškė, jog daugiau nei bylų, kurios jam buvo iškeltos, yra „tikras teisinis persekiojamas, neturintis pavyzdžių civilizuotame pasaulyje“.<br>AP
S. Berlusconi pareiškė, jog daugiau nei bylų, kurios jam buvo iškeltos, yra „tikras teisinis persekiojamas, neturintis pavyzdžių civilizuotame pasaulyje“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 2, 2013, 8:47 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:50 AM

Romos kasacinio teismo nutartis, kuri nebegali būti skundžiama, buvo paskelbta po tris dienas trukusio svarstymo. S. Berlusconi tame posėdyje nedalyvavo.

„Mainais į įsipareigojimus, kuriuos vykdžiau beveik 20 metų savo šalies labui, ir beveik pasibaigus mano viešajam gyvenimui, man atsilyginama kaltinimais ir nutartimi, kuri visiškai niekuo nepagrįsta ir atima mano asmeninę laisvę bei politines teises“, - piktinosi milijardierius žiniasklaidos magnatas, žadėdamas „tęsti kovą“.

„Niekas negali suprasti tikro smurto, kuris buvo taikomas išimtinai man virtinėje kaltinimų ir bylų, kurios tikrovėje neturėjo jokio pagrindo“, - sakė jis.

S. Berlusconi pareiškė, jog daugiau nei bylų, kurios jam buvo iškeltos, yra „tikras teisinis persekiojamas, neturintis pavyzdžių civilizuotame pasaulyje“.

Jis taip pat kritikavo savo šalies teismų darbą, sakydamas: „Ar tokios Italijos norime? Ar tokią Italiją mylime? Visiškai ne.“

Italijos premjeras ragina laikytis ramybės

Italijos premjeras Enrico Letta paragino šalies labui laikytis „ramybės“, kai aukščiausios instancijos teismas patvirtino kalėjimo nuosprendį už mokestinį sukčiavimą nuteistam S. Berlusconi. 

„Kelias į priekį yra gerbti teismus ir jų nuosprendžius. Šalies labui reikia ramybės atmosferos“, - sakoma E. Lettos pareiškime. 

Prezidentas Giorgio Napolitano, E. Lettos koalicijos, kuri buvo suformuota du mėnesiai po aiškaus laimėtojo neiškėlusių vasario rinkimų, architektas, greitai paskelbė pareiškimą, kuriame taip pat ragina laikytis ramybės ir nacionalinės sanglaudos. Jis taip pat paragino pasitikėti teismais ir juos gerbti. 

E. Letta savo ruožtu irgi pažymėjo, kad šalies interesai turi būti svarbiau už asmenų interesus. 

Minimas verdiktas gali ne tik žymėti saulėlydį 76 metų milijardieriui, kuris 20 metų dominavo Italijos politikoje ir keturis kartus buvo jos premjeras, bet ir destabilizuoti tris mėnesius tedirbančią E. Lettos vyriausybę, be to, potencialiai atsiliepti visai euro zonai. 

Trečiąją pagal dydį bloko ekonomiką valdo trapi E. Lettos centro kairės Demokratų partijos (PD) ir S. Berlusconi centro dešinės „Laisvės tautos“ (PDL) koalicija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.