Brazilijoje policininkai nuteisti dėl riaušių kalėjime

Brazilijoje 25 policijos

Riaušės Brazilijos kalėjimuose yra gana dažnos, bet visuomenę šokiravo per 1992 metų riaušes žuvusių kalinių skaičius ir lėtas teismo procesas.<br>„Reuters“
Riaušės Brazilijos kalėjimuose yra gana dažnos, bet visuomenę šokiravo per 1992 metų riaušes žuvusių kalinių skaičius ir lėtas teismo procesas.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 3, 2013, 5:29 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:27 AM

Policijos pareigūnams buvo skirtos 624 metų kalėjimo bausmės už 52 kalinių žūtį. Verdiktai buvo paskelbti per antrąjį iš keturių teismo etapų. Kiekvienam kalėjimo aukštui skirtas atskiras teismo etapas. Per pirmąjį etapą balandžio mėnesį kalėjimo iki gyvos galvos bausmės buvo skirtos 23 pareigūnams. Advokatai galės kreiptis į apeliacinį teismą, tik kai 2014 metų sausį baigsis visi keturi etapai. Pareigūnai iki apeliacinio teismo liks laisvėje.

Riaušės prasidėjo 1992 metų spalio 2 dieną, kai dviejų kalinių ginčas peraugo į priešiškų gaujų susirėmimą. Tuo metu kalėjime buvo 10 tūkst. kalinių. Kaliniai teigia, kad policija riaušėms malšinti panaudojo brutalią jėgą. Pareigūnų advokatai teigia, kad jie tik atliko savo pareigą ir gynėsi, nes dauguma kalinių buvo ginkluoti.

Riaušės Brazilijos kalėjimuose yra gana dažnos, bet visuomenę šokiravo per 1992 metų riaušes žuvusių kalinių skaičius ir lėtas teismo procesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.