Gibraltaro ministras kaltina Ispaniją agresija

Gibraltaro vyriausiasis ministras pareiškė, kad Ispanija elgiasi kaip Šiaurės Korėja, o Gibraltaras neišardys dirbtinio rifo, kuris neva kenkia Ispanijai, praneša „The Guardian“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:57 AM

Fabianas Picardo piktinosi Ispanijos užsienio reikalų ministro Jose Manuel Garcia-Margallo y Marfil pareiškimu, kad svarstomas pusės euro mokestis kiekvienai transporto priemonei, įvažiuojančiai arba išvažiuojančiai į Didžiosios Britanijos užjūrio teritoriją, kuri ribojasi su Ispanija.

Toks mokestis galėtų būti nepakeliamas Gibraltaro gyventojams, kurie kasdien važinėja į darb1 Ispanijoje. Ispanijos ministras sakė, kad surinkti pinigai būtų skirti žvejams, kurie nukenčia, nes dėl Gibraltaro veiklos sumažėjo jų laimikis.

F. Picardo pridūrė, kad „greičiau pragaras užšals“, nei Gibraltaro valdžia išardys dirbtinį rifą, kuris, anot Madrido, daro nuostolius Ispanijos žvejams.

Anot Gibraltaro ministro, bet kokie sienos kirtimo mokesčiai pažeistų Europos Sąjungos (ES) laisvo judėjimo taisykles. Ispanija taip pat svarsto neleisti į Gibraltarą skrendantiems lėktuvams kirsti jos oro erdvę. F. Picardo sakė, kad tokių agresyvių pareiškimų tikėtųsi iš Šiaurės Korėjos, bet ne iš ES valstybės.

Gibraltaras yra pačiame Pirėnų pusiasalio gale ir nuo 1713 metų yra Didžiosios Britanijos užjūrio teritorija. Ispanija taip pat reiškia pretenzijas į Gibraltarą, bet Londono vyriausybė neketina derėtis dėl teritorijos, kol patys Gibraltaro gyventojai nori priklausyti Didžiajai Britanijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?