JAV teismas trims Somalio piratams skyrė kalėjimo iki gyvos galvos bausmes

Jungtinėse Valstijose trims

Vyrai priklausė iš viso 19 piratų grupei, kuri 2011 metų vasarį Indijos vandenyne užgrobė burinę jachtą, kuria plaukė keturi JAV piliečiai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Vyrai priklausė iš viso 19 piratų grupei, kuri 2011 metų vasarį Indijos vandenyne užgrobė burinę jachtą, kuria plaukė keturi JAV piliečiai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 8:39 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:06 AM

Prisiekusieji Norfolke JAV Virdžinijos valstijoje nusprendė 20, 25 ir 29 metų afrikiečių nebausti mirties bausme, kurios reikalavo prokuratūra. „Mes dėkingi prisiekusiesiems, kad jie išgelbėjo mūsų klientų gyvybę“, - sakė vieno nuteistojo advokatas.

Trys vyrai jiems skirtą bausmę atliks viename JAV kalėjimų. Šanso, kad bus paleisti anksčiau laiko, jie neturi. Vyrai buvo pripažinti kaltais pagal 48 kaltinamuosius punktus, tarp jų - piratavimo. Tai buvo pirmasis procesas prieš piratus JAV teisme, kuriame buvo reikalaujama mirties bausmės.

Vyrai priklausė iš viso 19 piratų grupei, kuri 2011 metų vasarį Indijos vandenyne užgrobė burinę jachtą, kuria plaukė keturi JAV piliečiai. Nors JAV ginkluotosios pajėgos derėjosi su piratais dėl įkaitų paleidimo, visi jie buvo nužudyti.

Tai buvo pirmas kartas, kai piratai Afrikos rago regiono vandenyse nužudė JAV piliečius.

Iki šiol JAV teismai kalinimo bausmes dėl piratavimo yra skyrę maždaug dviem dešimtims žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.