Maroko karalius atšaukė malonę ispanų pedofilui

Maroko karalius Mohamedas VI

Anksčiau Maroko karališkieji rūmai skelbė, kad karalius nežinojo apie minimo vyro nusikaltimų pobūdį ir nurodė atlikti tyrimą dėl jo paleidimo.<br>AP
Anksčiau Maroko karališkieji rūmai skelbė, kad karalius nežinojo apie minimo vyro nusikaltimų pobūdį ir nurodė atlikti tyrimą dėl jo paleidimo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-08-05 11:27, atnaujinta 2018-03-02 04:00

Pareiškime nurodoma, kad toks „išimtinis“ sprendimas buvo priimtas „dėl įvykdytų nusikaltimų sunkumo ir iš pagarbos aukų teisėms“.

Nors keliuose žiniasklaidos pranešimuose buvo sakoma, kad D. G. Vina jau išvyko iš šalies, MAP pranešė, kad Teisingumo ministerija aptars su Madridu „kitą žingsnį po malonės atšaukimo“.

Tai „suteikia Rabatui galimybę prašyti, kad šis pedofilas Ispanijos kalėjime atliktų“ likusią savo bausmę - 28 metus, ispanų dienraščiui „El Pais“ sakė Ispanijos ambasadorius Maroke Alberto Navarro. Apie karaliaus sprendimą buvo paskelbta netrukus po vienos demonstracijos prieš malonę D. G. Vinai, po to, kai penktadienį policija protestus vaikė guminėmis lazdomis.

Šimtai žmonių buvo susirinkę į šiaurę nuo sostinės esančioje Kenitroje, kur kalėjo D. G. Vina, iš įvykio vietos pranešė reporteriai.

Demonstrantai reiškė pasitenkinimą karaliaus sprendimu, bet toliau reikalavo paaiškinimų, kaip ta malonė išvis galėjo būti suteikta.

Antradienį Kasablankoje, o trečiadienį – Rabate tebeplanuojami sėdimieji protestai.

D. G. Vina, kuris, kaip pranešama, eina septintą dešimtį metų, sulaukė karaliaus malonės ir antradienį išėjo iš kalėjimo. Jis 2011 metų rugsėjį buvo nuteistas kalėti 30 metų.

D. G. Vina, kuris buvo nuteistas už 11 vaikų, nuo ketverių iki 15 metų, išžaginimą, buvo tarp 48 ispanų kalinių, paleistų reaguojant į Ispanijos karaliaus Juano Carloso, kuris Maroke lankėsi liepos viduryje, prašymą, nurodė Teisingumo ministerija.

Ispanijoje opozicijoje esantys socialistai pareikalavo vyriausybės pasiaiškinti.

Anksčiau Maroko karališkieji rūmai skelbė, kad karalius nežinojo apie minimo vyro nusikaltimų pobūdį ir nurodė atlikti tyrimą dėl jo paleidimo.

Malonė D. G. Vinai sukėlė pasipiktinimą šioje Šiaurės Afrikos šalyje, kuriose pastaraisiais mėnesiais buvo areštuoti keli garsūs pedofilai.

Protestuotojai malonę pedofilui vadino „tarptautine gėda“, o vienas demonstrantas sakė, kad valstybė „gina Maroko vaikų žaginimą“.

Viena jauna studentė AFP sakė: „Tai pirmas kartas, kai buvau demonstracijoje, nes pasipiktinau malone, kuri į laisvę paleido šį pedofilą“.

Birželio mėnesį tūkstančiai marokiečių žygiavo Kasablankoje ir smerkė pedofiliją bei smurtą vaikų atžvilgiu.

Birželio 20 dieną policija areštavo įtariamą pedofilą britą, kai vietos gyventojai išgirdo šešerių metų mergaitės, kurią jis, kaip įtariama, pagrobė, riksmus.

Gegužę Kasablankos teismas 12 metų kalėti nuteisė 60-metį prancūzą, kurį pripažino kaltu dėl pedofilijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.