Teismas dviem mėnesiais sumažino M.Chodorkovskiui skirtą kalinimo bausmę

Kalinamas Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis emocinga kalba kreipėsi į Rusijos aukščiausiąjį teismą, prašydamas po beveik dešimties už grotų praleistų metų paleisti jį į laisvę. Jo byla buvo sukurpta, antradienį sakė buvęs naftos magnatas.

50-metis M.Chodorkovskis į jo apeliaciją nagrinėjantį teismą kreipėsi vaizdo ryšiu iš kolonijos, kurioje atlieka bausmę.<br>AP
50-metis M.Chodorkovskis į jo apeliaciją nagrinėjantį teismą kreipėsi vaizdo ryšiu iš kolonijos, kurioje atlieka bausmę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:14 AM

50-metis M.Chodorkovskis į jo apeliaciją nagrinėjantį teismą kreipėsi vaizdo ryšiu iš kolonijos, kurioje atlieka bausmę. Kaltintojai pabrėžė, kad priežasties paleisti jį į laisvę anksčiau laiko nėra. Vis dėlto teismas bausmę M.Chodorkovskiui sumažino dviems mėnesiais. Kalėjimo vartai jam turėtų atsiverti 2014 metų rugpjūtį.

M.Chodorkovskis ir jo verslo partneris P.Lebedevas buvo sulaikyti 2003 metais. 2005-aisiais jie buvo nuteisti dėl naftos kompanijos „Jukos“ mokesčių vengimo. Byla buvo plačiai vertinama kaip politinė bausmė M.Chodorkovskiui, metusiam iššūkį tuomet prezidento pareigas ėjusio Vladimiro Putino valdžiai.

Prieštaringai vertinamame antrajame procese 2010 metų gruodį jiems vėl skirtos bausmės dėl „Jukos“ lėšų iššvaistymo ir pinigų plovimo. Jie turėjo kalėti iki 2016-ųjų. Tačiau 2012 metų gruodį Maskvos miesto teismas sumažino jiems skirtą bausmę nuo 13 iki 11 metų. Tai reiškė, kad M.Chodorkovskis ir P. Lebedevas į laisvę turėjo 2014-ųjų spalį. Dabar bausmė sumažinta dar dviem mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.