Italijoje vis garsiau skamba S.Berlusconi dukros vardas

Italijoje nerimsta audra dėl neskundžiamos 4 metų kalėjimo bausmės Silvio Berlusconi. Jo partija dėl nuosprendžio net grasino palikti valdančiąją koaliciją. Bet gali būti, kad politikas susirado pamainą, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Financial Times” ir „Spiegel” informacija.

Įtakingiausia itale vadinama M.Berlusconi yra mėgstama žmonių, savo šalyje ji taip pat pelniusi griežtos ir protingos derybininkės reputaciją.
Įtakingiausia itale vadinama M.Berlusconi yra mėgstama žmonių, savo šalyje ji taip pat pelniusi griežtos ir protingos derybininkės reputaciją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-07 08:09, atnaujinta 2018-03-02 02:52

Italijoje vis garsiau skamba S.Berlusconi dukters Marinos Berlusconi vardas.

Spėliojama, ar moteris, kuriai šeštadienį sueis 47-eri, įžengs į šalies politinę areną, kurioje galėtų užimti savo tėvo, buvusio premjero, vietą.

Vyriausia S.Berlusconi atžala dėmesio centre atsidūrė po praėjusį ketvirtadienį Italijos aukščiausios instancijos teismo priimto sprendimo, kuris sukėlė didžiulį buvusio premjero rėmėjų ir bendražygių nepasitenkinimą.

Partija ieško lyderio?

76 metų milijardierius neskundžiamai nuteistas kalėti 4 metus dėl mokestinio sukčiavimo.

Nors į kalėjimą politikas greičiausiai nesės, jam gresia bent metai namų arešto arba viešieji darbai.

Teismas patvirtino, kad S.Berlusconi priklausanti žiniasklaidos imperija „Mediaset” iš tikrųjų neskaidriai įsigijo JAV filmų transliavimo teises, nors buvęs premjeras atkakliai tai neigia.

Centro dešiniųjų partijos „Laisvės tauta” lyderis gali trumpam atsipūsti bent dėl vieno dalyko.

Aukščiausiasis teismas ankstesnį teismo sprendimą uždrausti S.Berlusconi dalyvauti politiniame gyvenime nurodė svarstyti iš naujo. Tačiau atrodo, kad centro dešinieji jau nebegali delsti ir ieško kito lyderio.

Duktė – ir susitikimuose

O kas gali tapti naujuoju lyderiu – vieša paslaptis. Pastarosiomis dienomis S.Berlusconi duktė Marina dalyvavo visuose aukšto rango partijos „Laisvės tauta” susitikimuose, nors anksčiau to nėra dariusi. Priešingai, S.Berlusconi pabrėždavo, jog nenori, kad jo vyriausia duktė iš pirmosios santuokos esą kentėtų taip, kaip jis. Tačiau dabar buvusio premjero nuomonė kitokia. Jis esą yra užsiminęs, kad jo duktė turėtų dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.

Vadinama įtakingiausia itale

O S.Berlusconi šeimai priklausantis laikraštis „Il Giornale” šeštadienį net išspausdino publikaciją su nedviprasmiška antrašte „Marinos pasirinkimas galėtų išgelbėti jos tėvą ir mus, moteris”.

Teigiama, kad buvęs Italijos premjeras iš penkių savo vaikų Marina visuomet didžiavosi labiausiai. Nors italė nebaigė studijų universitete, sulaukusi 30 metų ji buvo paskirta vadovauti tėvo žiniasklaidos kompanijai „Mandadori”.

2005-aisiais moteris tapo ir šeimos holdingo „Fininvest” vadove. Negana to, priklauso televizijos grupės „Mediaset” ir investicinio banko „Mediobanca” tarybai.

Kartu dirbę vadovai M.Berlusconi vadina griežta ir protinga derybininke, tačiau moteris esą yra mėgstama.

M.Berlusconi vadinama ir įtakingiausia itale – mat 2007 metais amerikiečių žurnalas „Forbes” įtakingiausių pasaulio moterų sąraše pastatė ją ant 33-iojo laiptelio.

Dviejų vaikų motina ir garsiojo Milano operos teatro „La Scala” buvusio baleto primarijaus Maurizio Vanadios žmona visada vengė žiniasklaidos dėmesio ir slėpė asmeninį gyvenimą.

Lygiai taip pat ji nuolat neigė turinti kokių nors politinių ambicijų. Tačiau S.Berlusconi ir jo bendražygiai į tai, regis, nekreipia dėmesio.

„Mes žinome, kad ji to nenori, bet manome, jog dabar jos eilė”, – rašoma minėtoje S.Berlusconi šeimos laikraščio „Il Giornale” publikacijoje.

S.Berlusconi vaikai – įtakingi verslininkai

44 metų politiko sūnus iš pirmosios santuokos Pieras Silvio Berlusconi yra kompanijos „Mediaset” viceprezidentas ir televizijos RTI vadovas. Taip pat P.S.Berlusconi priklauso kitų kompanijų vadovų taryboms. Jis buvo apkaltintas sukčiavimu „Mediatrade-RTI” byloje.

29 metų Barbaros Berlusconi gimimas buvo slepiamas, nes S.Berlusconi tuo metu dar nebuvo paviešinęs savo santykių su aktore Veronica Lario, kuri vėliau tapo antrąja jo žmona. Barbara yra viešai pareiškusi savo pasipiktinimą dėl tėvo santykių su paauglėmis. Barbara nuo 2003 metų priklauso kompanijos „Fininvest” direktorių tarybai, o 2011-aisiais ji tapo Milano futbolo klubo tarybos nare.

S.Berlusconi duktė Eleonora Bartolini gimė 1986 metais. Ji vengia Berlusconi pavardės, nors taip ją vadina visa žiniasklaida ir jos tėvas. Apie jauną moterį žinoma nedaug. Tačiau pats S.Berlusconi šių metų pradžioje paskelbė, kad ji pagimdė sūnų.

Luigi Berlusconi rugsėjį sukaks 25-eri. 2011-aisiais jis baigė ekonomikos ir finansų studijas Milano universitete. Nuo 2007-ųjų Luigi priklauso kompanijos „Mediolanum”, o nuo 2012 m. ir „Fininvest” direktorių tarybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.