Londone sulaikytas Sicilijos mafijos bosas

Sicilijos mafijos bosas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 8, 2013, 9:36 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:34 AM

64-erių Domenico Rancadore, kurį italų žiniasklaida apibūdina kaip įtakingiausią mafijos bosą Palerme, buvo sulaikytas trečiadienio vakare vakarų Londone esančiame Aksbridže, kur gyveno su žmona. Kaip praneša Skotland Jardas, Didžiojoje Britanijoje D. Rankadorė gyveno Marco Skinnerio pavarde. Vietos policija žinojo apie jo buvimo vietą, bet negalėjo jo suimti, nes britų įstatymai nepripažino to nusikaltimo, kuriuo jis buvo apkaltintas Italijoje.

D.Rancadore nė karto nebuvo apkaltintas žmogžudystėmis, tačiau Italijoje buvo garsiai kalbama, esą jis dalyvavęs vadinamuosiuose devintojo dešimtmečio mafijos karuose. Be to, policija įtaria, kad jis gali kontroliuoti Italijos gaujas, nors ir gyvena per 1,5 tūkst. km nuo šalies.

„Trečiadienį vakare britų policija sulaikė D.Rancadore pagal Europos arešto orderį, - pranešė ketvirtadienį policija. - Už pagalbą Italijos mafijai jis nuteistas septynerius metus kalėti Italijoje“.

D.Rancadore, buvęs fizinio lavinimo mokytojas Sicilijoje, ėmė slapstytis nuo teisėsaugos organų 1994 metais, iškart po to, kai buvo sugautas „Cosa Nostra“ bosų bosas Salvatore (Toto) Riina ir praėjus dvejiems metams po teisėjų, kariaujančių su mafija, Giovanni Falcone ir Paolo Borsellino nužudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.