Musulmonai švenčia ramadano pabaigą

Musulmonai visame pasaulyje švenčia „Eid al Fitr“ šventę, reiškiančią pasninko mėnesio ramadano

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 8, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:44 AM

Indonezija dėl savo geografinės padėties kasmet yra viena pirmųjų valstybių, pradedančių minėti „Eid al Fitr“. Praėjusiomis dienomis milijonai indoneziečių autobusais, laivais ir lėktuvais vyko pas savo šeimas, kad galėtų drauge švęsti.

Po praėjusį savaitgalį vienoje šventykloje įvykdyto išpuolio šalyje sustiprintas saugumas. Visoje šalyje juo rūpinasi 140 000 policininkų.

Ramadano pabaigos iškilmės prasidėjo ir Australija bei Malaizijoje. Ta proga tikintieji meldžiasi, lankosi mečetėse ir gausiai valgo. Kai kuriose kituose regionuose, tarp jų - Pakistane ir Šiaurės Afrikoje, pasninko mėnesio pabaiga bus minima penktadienį.

Sirijos valstybinė televizija ketvirtadienį rodė, kaip ramadano pabaigos proga sėdėdamas ant grindų meldžiasi šalies vadovas Basharas al Assadas. Sirijos informacijos ministras Omranas al-Sohbi paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad prieš tai įvykdytas išpuolis prieš prezidento kortežą.

Pamaldūs musulmonai per ramadaną nuo saulės patekėjimo iki laidos atsisako valgių ir gėrimų. Tuo metu draudžiama ir rūkyti bei mylėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.