Atsistatydino Čekijos vyriausybė

Čekijos premjero Jiri Rusnoko vyriausybė penktadienį priėmė nutarimą atsistatydinti. Tai po posėdžio pranešė pats ministrų kabineto vadovas, informuoja ČTK.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2013, 10:19 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:01 AM

„Kaip ir sakiau anksčiau Deputatų Rūmuose, šandien per vyriausybės posėdį mes priėmėme sprendimą atsistatydinti. Aš paprašiau prezidento kanceliariją, kad ponas prezidentas priimtų mane ir aš galėčiau oficialiai įteikti atsistatydinimo prašymą. Man buvo paskirtas laikas - antradienį vidurdienį”, - pareiškė J.Rusnokas.

Pasak jo, visi vyriausybės nariai toliau eina savo pareigas. J.Rusnokas pažymėjo, kad „vyriausybė dirbs ir po to, kai Deputatų Rūmai paleis save iki pirmalaikių rinkimų”.

Priminsime, kad trečiadienį Čekijos parlamento Deputatų Rūmai pareiškė nepasitikėjimą šalies ministro pirmininko J.Rusnoko vyriausybe.

Manoma, kad Čekijos parlamentas rugpjūčio 16 d. pradės svarstyti Deputatų Rūmų pasileidimo klausimą. Jeigu parlamentarai balsuos už pirmalaikį savo įgaliojimų nutraukimą, Deputatų Rūmus paleis Čekijos prezidentas.

Pagal galiojančią konstituciją, valstybės vadovas po parlamento paleidimo skelbia pirmalaikių rinkimų datą.

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas liepos 10 d. paskyrė naują Čekijos vyriausybę po skandalingo Petro Nečaso ministrų kabineto atsistatydinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.