Maskvos oro uoste – lazerio išpuolis prieš besileidžiančius lėktuvus

Maskvos Šeremetjevo oro uoste šeštadienio vakare įvyko išpuolis prieš besileidžiančius lėktuvus. Trijų „Aeroflot“ lėktuvų pilotus apakino lazeris, praneša newsru.com.

Visų trijų reisų pilotams pavyko sėkmingai nutupdyti lėktuvus, niekas iš keleivių ir ekipažo narių nenukentėjo.<br>tvzvezda.ru
Visų trijų reisų pilotams pavyko sėkmingai nutupdyti lėktuvus, niekas iš keleivių ir ekipažo narių nenukentėjo.<br>tvzvezda.ru
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:41 AM

„Incidentai įvyko paeiliui, ir visi su tarptautiniais reisais. Pirmasis – 23 val. 27 min. Maskvoslaiku, kai leidosi lėktuvas A-321 iš Nicos. Kitas atvejis užfiksuotas apie 23 val. 30 min. su lėktuvu A-319 iš Stokholmo“, - pažymėjo šaltinis.

Po to buvo nedidelė pertrauka, o po 20 minučių apie trečiąjį incidentą pranešė „Aeroflot“ lėktuvo, atskridusio iš Ispanijos, pilotas.

Kaip nurodė šaltinis, visų trijų reisų pilotai įvardijo daugmaž tą pačią vietą, iš kur jie buvo švitinami lazeriu – apie 60 km į vakarus nuo „Šeremetjevo“ oro uosto, Nikolskoje kaimo rajone.

Visų trijų reisų pilotams pavyko sėkmingai nutupdyti lėktuvus, niekas iš keleivių ir ekipažo narių nenukentėjo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.