„WikiLeaks“ informatorius atsiprašė JAV už padarytą žalą

„WikiLeaks“ informatorius Bradley Manningas atsiprašė Jungtinių Valstijų už dėl jo veiksmų patirtą žalą, praneša „Reuters“.

„WikiLeaks“ informatorius Bradley Manningas atsiprašė Jungtinių Valstijų už dėl jo veiksmų patirtą žalą.<br>"Reuters" nuotr.
„WikiLeaks“ informatorius Bradley Manningas atsiprašė Jungtinių Valstijų už dėl jo veiksmų patirtą žalą.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 15, 2013, 12:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 10:38 PM

Pirmą kartą nuo 2013 m. vasario pasisakęs viešai, B.Manningas atsiprašė už „netyčia padarytus nuostolius“, kuriuos sukėlė jo veiksmai ir gailėjosi, kad jie „neigiamai paveikė visus Jungtinių Valstijų gyventojus“. Jis taip pat pareiškė daug ką supratęs per pastaruosius kelis metus ir gailėjosi negalįs grįžti atgal ir pakeisti įvykių. Anot B.Manningo, dabar jis turi mokėti už savo veiksmus.

2009 ir 2010 metais dirbdamas JAV kariuomenės žvalgybos analitiku B.Manningas „WikiLeaks“ nusiuntė tūkstančius pranešimų iš karų Afganistane ir Irake, 250 tūkst. diplomatinių žinučių ir daug kitos įslaptintos informacijos.

Liepos 30-ąją teismas pripažino 25-erių B.Manningą kaltu dėl 19 kaltinimų, susijusių su slaptos JAV informacijos paviešinimu. Nuosprendis bus oficialiai paskelbtas iki kitos savaitės pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.