Pagrasino paviešinti daugiau E.Snowdeno nutekintos informacijos

Žurnalistas, pirmasis

Britų pareigūnai sekmadienį Londono Hitrou oro uoste sulaikė JAV žurnalisto G. Greenwaldo (dešinėje) kolegą.<br>AP nuotr.
Britų pareigūnai sekmadienį Londono Hitrou oro uoste sulaikė JAV žurnalisto G. Greenwaldo (dešinėje) kolegą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2013, 8:57 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:53 PM

Britų pareigūnai, pasinaudoję kovos su terorizmu įstatymais, sekmadienį Londono Hitrou oro uoste sulaikė JAV žurnalisto Glenno Greenwaldo kolegą Deividą Mirandą.

28-erių Brazilijos pilietis D.Miranda buvo apklausiamas devynias valandas ir po to paleistas nepateikus jokių kaltinimų. Be to, pareigūnai konfiskavo jo portatyvinį kompiuterį, telefoną ir USB atmintines.

Pasak britų „Guardian“ laikraščiui dirbančio ir Rio de Žaneire gyvenančio G. Grynvoldo, tai buvo bandymas įbauginti jį už E. Snoudeno nutekintų dokumentų paviešinimą.

EE.Snowdenas, kuriam dabar Rusijoje suteiktas laikinas prieglobstis, davė G.Greenwoldui 15-20 tūkst. dokumentų, kuriuose pateikiamos detalės apie JAV Nacionalinio saugumo agentūros žvalgybos programas.

„Dabar būsiu dar agresyvesnis. Ketinu išspausdinti gerokai daugiau dokumentų. Turiu daug dokumentų apie Anglijos sekimo sistemą. Manau, jie pasigailės dėl to, ką padarė, - Rio de Žaneiro oro uoste sakė G.Greenwoldas. - Jie norėjo įbauginti mūsų žurnalistus, parodyti, kad turi galios ir neliks pasyvūs, tačiau atakuos mus intensyviau, jeigu ir toliau skelbsime jų paslaptis“.

Brazilijos vyriausybė sekmadienį paskelbtame pranešime taip pat pareiškė nepasitenkinimą ir teigė, kad pasiteisinimas britų kovos su terorizmu įstatymais yra nepateisinamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.