D.Cameronas asmeniškai nurodė daryti spaudimą „Guardian“

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameroas asmeniškai nurodė daryti spaudimą britų laikraščio „Guardian“ redakcijai, kad ji neskleistų slaptos informacijos apie žvalgybų veiklą JAV ir Didžiojoje Britanijoje. Apie tai rašo laikraštis „Independent“, kuriuo remiasi agentūra „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 21, 2013, 1:38 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:08 PM

„Independent“ duomenimis, premjeras nurodė savo vyriausybės kanceliarijos vadovui Jeremy Heywoodui susisiekti su „Guardian“. Vyriausybės šaltiniai patvirtino kontaktą, tačiau teigė, kad tai nebuvo grasinimas.

„Guardian“ vyriausiasis redaktorius Alanas Rusbridgeris tuo tarpu mano kitaip. Jis pasakojo apie „beprecedentį susitikimą“, kurio metu sulaukė nurodymo sunaikinti visą iš Edwardo Snowdeno gautą informaciją. Jei nurodymas nebus vykdomas, esą grasinta teisiniais padariniais.

Ir tada įvyko keisčiausias momentas ilgoje „Guardian“ istorijoje, rašė A.Rusbridgeris savo komentare. Stebint dviem britų slaptosios tarnybos ekspertams, redakcijos rūsyje duomenų diskai buvo sunaikinti.

A.Rusbridgeris „labai neįprastu“ pavadino šį nutikimą, nes „abi pusės labai gerai žinojo, kad medžiagos kopijų yra už Jungtinės Karalystės ribų, ir kad medžiaga bus toliau viešinama“.

Dėl britų vyriausybės spaudimo laikraščiui „Guardian“ Londoną sukritikavo Europos žmogaus teisių organizacija (ESBO). Tai esą yra pavojaus signalas žiniasklaidos pasauliui ir žurnalistų šeimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.