Serbijoje nuo Vakarų Nilo karštligės mirė 10 žmonių

Serbijoje nuo Vakarų Nilo karštligės mirė 10 žmonių, o iš viso užfiksuoti 82 susirgimo atvejai. Tai pirmadienį pranešė šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 26, 2013, 1:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:00 PM

Septyni mirtini atvejai užfiksuoti Belgrade, po vieną - Rumos, Temerino ir Vlasotinaco miestuose. Nė vienas iš mirusiųjų iki susirgimo nebuvo išvykęs iš Serbijos, tai rodo, kad pavojingas virusas išplitęs šalyje.

„Visi mirusieji buvo vyresni kaip 50 metų amžiaus ir sirgo įvairiomis lėtinėmis ligomis”, - sakoma ministerijos pranešime. Dauguma susirgusiųjų gyveno Belgrado teritorijoje.

145-iuose Serbijos rajonuose buvo ištirti uodai - pagrindiniai viruso nešiotojai, jis rastas sostinėje ir dar devyniuose dideliuose miestuose.

Vakarų Nilo virusas sukelia ūmų, ne iki galo ištirtą susirgimą. Jis daugiausia paplitęs tropikų ir subtropikų regionuose, bet pastaruoju metu vis dažniau fiksuojamas ne tropikų šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.