Pasididinęs krūtis „WikiLeaks“ informatorius tikisi kalėti su vyrais

„WikiLeaks“ šimtus tūkstančių slaptų JAV dokumentų nutekinęs Bradley Manningas, prisipažinęs norintis būti moterimi ir nuo šiol pageidaujantis būti vadinamas Chelsea Manning, pareiškė – nors kalėjimas atsisako jam užtikrinti gydymą hormonais, jis padarys tai savo lėšomis ir kalėjime vis vien gyvens kaip moteris. Hormonais pasididinęs krūtis jis ir toliau tikisi kalėti vyrų kalėjime.

B.Manningas nenori lyties pakeitimo operacijos ir tikisi kalėti vyrų kalėjime.<br>AP nuotr.
B.Manningas nenori lyties pakeitimo operacijos ir tikisi kalėti vyrų kalėjime.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 9:48 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:46 PM

Advokatas Davidas Coombsas pabrėžė, kad B.Manningas kitą dieną po nuosprendžio paskelbimo prisipažino nuoširdžiai – tai nebuvo tiesiog bandymas sulaukti daugiau visuomenės dėmesio.

B.Manningas už slaptos karinės ir diplomatinės informacijos nutekinimą buvo nuteistas 35 metams kalėjimo. Anksčiausias laikas, kada jis gali tikėtis būti paleistas lygtinai, yra 2020 m.

Pasak D.Coombso, B.Manningas žinojo, kad armija neteiks gydymo hormonais, tačiau ir jis, ir jo advokatas tikėjosi, kad Fort Levenverte kalėjimas pasirūpins gydymu, kai teismo procese jį tyręs armijos psichiatras nustatė lytinės tapatybės sutrikimą. Tačiau kalėjimas pareiškė, kad to nedarys.

„Chelsea nusprendė, kad padarys tai savo lėšomis“, – pareiškė advokatas.

Pasak advokato, B.Manningas nenori lyties pakeitimo operacijos ir tikisi kalėti vyrų kalėjime. Fort Levenverto kalėjimas yra vien vyrų.

D.Coombsas sakė, kad žmonės internete priešinasi, kad hormonų terapija būtų atliekama mokesčių mokėtojų pinigais, todėl B.Manningas už ją užsimokės pats.

Hormonų terapija paprastai reiškia dideles estrogeno dozes, kurios skatina krūtų augimą ir išryškina kitus moteriškus požymius.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.